25
Mayıs
2024
Cumartesi
ALİAĞA - İZMİR

Final Livaneli'yle

21. EMEK VE BARIŞ ŞENLİKLERİ’NİN FİNALİNİ ZÜLFİ LİVANELİ YAPACAK

Hazırlıkları büyük oranda tamamlanan 21. Emek ve Barış Şenlikleri’nin finalini dünyaca ünlü sanatçı Zülfi Livaneli yapacak. Müziği ile birçok ulusal ve uluslararası ödül alan, eserleri birçok yerli ve yabancı sanatçılar tarafından seslendirilen sanatçı binlerce hayranı ile Cumhuriyet Alanı’nda buluşacak.

8 AĞUSTOS PAZAR GÜNÜ SAAT; 22.00’DE

Bu yıl İzmir’de ilk konserini Bakırçay’ın emekçi kenti Aliağa’da verecek ünlü sanatçının konseri Emek ve Barış Şenlikleri’nin son günü 8 Ağustos Pazar günü Saat; 22.00’de başlayacak. Sesiyle olduğu gibi yazdığı kitapları, yönettiği filmlerle uluslar arası ödüller kazanan sanatçının ücretsiz halk konserine Aliağa’nın yansı sıra ve çevre il ve ilçelerden çok sayıda hayranının izlemesi bekleniyor

BAŞKAN OĞUZ; EMEK VE BARIŞ ŞENLİKLERİ’NE YAKIŞIR FİNAL OLACAK

Dünyaca ünlü ismi Emek ve Barış Şenlikleri’nde ağırlamaktan mutluluk duyacakların belirten Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz; “Albümleri, kitapları, filmleriyle ve fikirleriyle marka olmuş bir ismi ağırlamaktan çok büyük mutluluk duyacağız. Zülfü Livaneli konseri Emek ve Barış Şenlikleri’ne yakışır bir final olacak. Ücretsiz halk konserimize tüm halkımızı bekliyorum” dedi.

ÖZGÜN MÜZİK SANATÇISI, SENARİST, YAZAR, YÖNETMEN, DÜŞÜNÜR LİVANELİ

1946 yılında Ilgın’da dünyaya gelen sanatçı, müziği ile birçok ulusal ve uluslararası ödül aldı ve eserleri onlarca yerli ve yabancı sanatçı tarafından yorumlandı. Kültür, sanat ve politika alanında Türkiye’nin önemli isimlerinden birisi olan sanatçı, sanat yaşamı boyunca 300'e yakın besteye ve 30 film müziğine imzasını attı. 1978 yılında yaptığı "Nazım Türküsü" adlı albümde Nazım Hikmet'in şiirlerinden bestelediği şarkıları bir araya getirdi. İsveç'e sürgün yıllarında bulaşıkçılık dahil muhtelif işlerde çalıştı. Bugüne kadar dört uzun metrajlı film yönetti. Sanatçının filmleri Türkiye’nin yanı sıra, ABD, Fransa, Almanya, İsviçre, ve Japonya'da gösterime girdi. Ekim 1986'da ünlü sanatçı ve düşünürlerin katıldığı Kırgızistan ve daha sonra Wengen, Granada ve Mexico City'de toplanan Issyk - Kul Forumu'nda yer aldı. Elia Kazan, Jack Lang, Vanessa Redgrave, Arthur Miller, Mikhail Gorbaçov gibi ünlü kişilerle birlikte dünya kültürünün ilerlemesi ve dünya sanatlarının gelişmesine katkıda bulunmak üzere çalışmalarda bulundu. 1996 yılında UNESCO (Birleşmiş Milletlerin Eğitim Kültür Bilim Kurulu) tarafından büyükelçilik unvanı verilmiş, 19 Mayıs 1997 tarihinde, Ankara Hipodrom Meydanında verdiği konsere 500 Bin kişinin katılmasıyla Türkiye'nin en büyük konserini gerçekleştirme ünvanını kazanmıştır. Livaneli ayrıca Arafatta bir çocuk", "Geçmişten Geleceğe Türküler", "Sis", "Orta Zekalılar Cenneti", "Diktatör ile Palyaço", "Sosyalizm öldü mü", "Engereğin Gözündeki Kamaşma" ve "Bir Kedi, Bir Adam, Bir Ölüm" ve "Mutluluk" ve Leyla'nın Evi kitaplarının yazarıdır.

21. EMEK VE BARIŞ ŞENLİKLERİ’NİN FİNALİNİ ZÜLFİ LİVANELİ YAPACAK
21. EMEK VE BARIŞ ŞENLİKLERİ’NİN FİNALİNİ ZÜLFİ LİVANELİ YAPACAK
İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2010 Çarşamba 10:02:02
Güncelleme :28 Temmuz 2010 Çarşamba 14:53:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?