31
Mayıs
2024
Cuma
ALİAĞA - İZMİR

Gazetecileri azarladı

İzmir'in Aliağa ilçesinde görevli İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı, Şehit Kemal İlköğretim Okulu'nda yaşanan eğitim rezaleti haberleri üzerine basın mensuplarına tepki gösterdi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı, eğitimdeki sorunları gündeme getiren gazetecilerin okullara alınmamasını istedi. Gazetecilerin yüzüne; "Sizi yaka paça dışarı çıkarmalılar" diyen müdür Yakup Tatlıcı'nın tavrı tepki çekti.


10 Eylül 2008 tarihinde Aliağa'ya bağlı Şakran beldesinde meydana gelen okul servisi faciasında dört öğrencinin hayatını kaybetmesiyle ülke gündemine oturan Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü bu kez de Aliağa'ya bağlı Şehit Kemal Köyü İlköğretim Okulunda sürdürülen ilkel eğitimin gündeme gelmesi üzerine haberi yapan ve kendisinden görüş almak isteyen gazetecilere tepki gösterdi. Müdür Yakup Tatlıcı; "Siz okula nasıl girersiniz? Nasıl fotoğraf çekersiniz? O okul müdürü kim oluyor da sizin girmenize izin veriyor? Sizi dışarı çıkartmalıydı" şeklinde tepki gösterdi. Gazetecilerin; "Hocam bizi o müdür çağırmadı oraya biz gittik ve karşılaştığımız manzarayı çektik. Batının en ucunda, Türkiye'nin en gelişmiş ilçesinde bu manzaranın düzeltilmesi gerekmez mi? Neden rahatsız oluyorsunuz?" şeklindeki cevaplarına yine agresif bir cevap veren Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı; "Siz istediğiniz yere giremezsiniz bu ülkenin polisi jandarması var. O müdür sizi yaka paça dışarı çıkartmalıydı. Zaten çağırdık O'nu buraya" dedi.

İlgili haber için tıklayınız


Gazetecilerin tartışmayarak makam odasını terk etmesinin ardından; habere konu olan Şehit Kemal İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Saltık'ın İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı tarafından apar topar Aliağa'ya çağrıldığı öğrenildi. Aliağa'da görevli gazetecilerin "Yaka paça dışarı atılmasını" savunan Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı, Aliağa'da Atatürk'ün ölümünün 68. yılı nedeniyle düzenlenen törende yaşanan protokol krizi ile de gündeme gelmişti. Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu tarafından sertçe eleştirilen Müdür Tatlıcı yaşanan gerginlikte fenalaşarak hastaneye kaldırılmıştı.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 13:12:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?