27
Mayıs
2024
Pazertesi
ALİAĞA - İZMİR

Gemi söküm bölgesine ziyaret

CHP Aliağa Belediye Başkan adayı Ömer Turgut Oğuz, Gemi Söküm bölgesini ziyaret ederek sektörün sorunlarını dinledi. Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği binasında Dernek Başkanı Adem Şimşek ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Oğuz; "Gemi söküm bölgemiz, Aliağa'da önemli bir istihdam yükünü üstlenen bölgemizdir. Ülkemize ve bölgemize önemli katkıları vardır. Son dönemde küresel kriz nedeniyle yaşanan sıkıntıları biliyorum. Her yıl sökülen gemi sayısı giderek azalıyor. Umarım en kısa zamanda bu olumsuz tablo ortadan kalkar" dedi.
Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği Başkanı Adem Şimşek ise gemi söküm bölgesinde yaşanan sıkıntıları özetleyerek; "İçme suyu ve ulaşım konusunda servisle ilgili sıkıntımız var. Minibüslerin buraya sadece sabah ve akşam servisi var. Bunun artması gerekiyor. Çevre düzenlemesi yapılıp organize sanayi bölgesi gibi bir alan oluşmasını istiyoruz. Gemi bölgesi ile ilgili kararlar alınırken Ankara ve İstanbul'da Aliağa Belediyesi'nin etkisi olmuyor dolayısıyla belediyenin sesini yükseltip bizlere daha çok destek olmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.


CHP Aliağa Belediye Başkan adayı Ömer Turgut Oğuz, Gemi Söküm'e getirilmesi gereken bütün hizmetlerin getirileceğini sözünü vererek; "Son 5 yılda yerel yönetim tarafından yapılamayan gemi söküm yolu, bir daha bozulmamak üzere Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapıldı. Biz Aliağa'da göreve geldiğimizde de başta su olmak üzere sektörün ihtiyaç duyacağı tüm altyapı hizmetlerini Büyükşehirin de desteğiyle buraya getireceğiz. Aliağa Belediyesi beş yıllık süreçte hizmet üretememiştir. İşte gemi sökümün sorunlarını yaşıyorsunuz. Başta su ve ulaşım olmak üzere çeşitli temel hizmet ve altyapı eksiklikleri mevcut. Burada insanlar çalışıyor, emek veriliyor insanımız ve ülkemiz kazanıyor. Bu sorunlar son 5 yıllık sürede çözülmeliydi. Biz 29 Martta göreve geldiğimizde tüm bu sorunlara iyi niyetle sizlerle birlikte çözüm bulacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2009 Cuma 14:30:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?