27
Mayıs
2024
Pazertesi
ALİAĞA - İZMİR

Gemi söküm tesislerinde yine yangın!

GEMİ SÖKÜM TESİSLERİNDE YANGIN

Aliağa ilçesinde kurulu gemi söküm tesislerinde bir hafta içerisinde ikinci kez yangın çıktı. Bir gemide çıkan yangın bir saat içerisinde kontrol altına alındı. Bugün saat 14.00 sularında Aliağa Gemi Söküm Bölgesindeki 10 No'lu parselde bulunan ÇEMAŞ Çelik ve Metal A.Ş. tesislerinde sökülmekte olan bir kuru yük gemisinde yangın çıktı. Geminin dip kısmında Şaloma ile kesim yapıldığı sırada biriken fueloil ve yağların tutuşmasıyla çıktığı sanılan yangın kısa sürede büyüdü. Firma personeli ve

Gemi Geri Dönüşüm Derneği personelinin çabalarıyla söndürülemeyen yangın, İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa İtfaiye Biriminin müdahalesiyle yaklaşık bir saatlik bir çabayla söndürüldü.

Gemide bulunan kimyasal maddelerin yanması dolayısıyla yangını köpük sıkarak söndürdüklerini belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa İtfaiye Birimi Müdürü Zafer Eren, böylesi gemilerin sökümü öncesi mutlaka fueloil ve diğer kolay yanıcı maddelerden mutlaka iyice arındırılması gerektiğini söyledi. Bir saat içerisinde söndürülen yangın yeri daha sonra denizden motopomplarla su çekilip iyice soğutuldu. Yangında herhangi bir can kaybı ya da yaralanma olmadı.

GEMİ SÖKÜM TESİSLERİNDE YANGIN
GEMİ SÖKÜM TESİSLERİNDE YANGIN
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2009 Perşembe 17:01:03
Güncelleme :22 Ekim 2009 Perşembe 23:20:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?