18
Mayıs
2024
Cumartesi
ALİAĞA - İZMİR

Gemi sökümcüleri kiradan kurtuluyor

Aliağa'daki Türkiye’nin tek gemi söküm bölgesinde parsel kiracısı olarak faaliyet gösteren 22 gemi söküm şirketi, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) açık artırmayla satışa çıkardığı araziye en yüksek fiyatı vererek arsaların sahibi oldu.

Aliağa’da bin 450 metre uzunluğundaki sahil şeridinde kiracı olarak konuşlanan ve 633 bin 877 metrekarelik arazide mülkiyeti önce Arsa Ofisi Genel Müdürlüğü, sonra da TOKİ’ye ait olan 29 adet parsel üzerinde üretim yapan 22 gemi söküm işletmesinin ve hurdacıların bulunduğu arazilerin satışı perşembe günü İstanbul’da yapıldı.

Eskidji tarafından yapılan açık artırma müzayedesi öncesi ortak bir tüzel kişilik oluşturan ve bu amaçla "Sınırlı Sorumlu Gemi Söküm Sanayicileri Toplu İşyeri Kooperatifi"ni kuran gemi sökümcüleri, açık artırma sonunda arazilerin 34 trilyon 600 milyar liraya sahibi oldu.

Sınırlı Sorumlu Gemi Söküm Sanayicileri Toplu İşyeri Kooperatifi adına İstanbul’a giderek ihaleye katılan Gemi Söküm Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ender Özer, "Açık artırmaya bizden başka katılan firmalar da oldu. İhale 32 milyon YTL’den başladı. İhale bittikten sonra bütün lotlar toplandı. Satıcı Eskidji’nin müzayede şartnamesi gereği tüm lotların birleşmesinden doğan fiyatların üstüne yüzde 5 konularak ’Alan var mı?’ diye bir kez daha soruldu. Gemi sökümcülerin verdiği fiyatın üzerine veren çıkmadığı için ihale gemi sökümcülerde kaldı. 32 milyon YTL’den başlayan ihale 34.6 ile tamamlandı. Aliağa’ya ve sektörümüze hayırlı uğurlu olsun" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2005 Pazartesi 12:44:05
Güncelleme :11 Haziran 2005 Cumartesi 20:26:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?