25
Mayıs
2024
Cumartesi
ALİAĞA - İZMİR

Gökyüzü uçurtmalarla şenlendi

GÖKYÜZÜ UÇURTMALARLA KAPLANDI

Yaz mevsiminin yaklaşması ile birlikte artan haftasonu etkinliklerinde Aliağalılar Çaltıdere Köyü'nde ki uçurtma şenliği ve Güzelhisar Köyü'nde düzenlenen Keşkek günü şenliklerinde doyasıya eğlendi. Bu yıl 2.si düzenlenen Çaltılıdere Dayanışma Kaynaşma Yemeği'nin yansı sıra düzenlenen uçurtma şenliğine yoğun katılım oldu. Aliağa ve çevre ilçelerden gelen doğaseverler gün boyu farklı renk ve boyuttaki uçurtmalarla gökyüzü renklendirdiler.

Ege Çevre Derneği ve Petrokimya İlköğretim Okulu tarafından organize edilen etkinliğe Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik, Aliağa Belediye Başkan Yardımcıları Uğur Eren ve Münir Nurettin Bayrav, Belediye Meclis Üyeleri, Çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri, Mahalle ve köy muhtarları yanı sıra vatandaşlar katıldı.Uçurtmanın her çocuğun hayatında ayrı bir yeri olduğunu belirten Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik; “Herkesin çocukluğunda bir döneme damga vuran olaylardan biriside uçurtmalardır. Böylesi güzel bir etkinliği hazırladıkları için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Çaltılıdere Muhtarı Selahattin Yıldız; yoğun katılımdan dolayı herkese teşekkür ettiğini ifade etti. Ege Çevre Derneği Başkanı Yüksel Ayyıldız ise; “Şenliğimize geçen seneye göre daha yoğun bir katılım oldu. Çocuklarımıza çevre ve doğayı sevdirmek için düzenlenen etkinliğe katılan herkese teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıl daha geniş kapsamlı bir şenlik olarak yeniden vatandaşlarımızla buluşacağız” dedi.

Uçurta şenliği'nin ardından Kaymakam Keklik'in yanı sıra Başkan Yardımcıları Bayrav ve Eren Güzelhisar Köyü'nde Köy Muhtarlığı ile Güzelhisar Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği'nin düzenlediği 13. Keşkek Günü'ne katılarak keşkek yemeğinden yiyerek vatandaşlarla sohbet ettiler.

GÖKYÜZÜ UÇURTMALARLA KAPLANDI
GÖKYÜZÜ UÇURTMALARLA KAPLANDI
GÖKYÜZÜ UÇURTMALARLA KAPLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2010 Pazartesi 10:48:03
Güncelleme :24 Mayıs 2010 Pazartesi 19:50:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?