20
Mayıs
2024
Pazertesi
ALİAĞA - İZMİR

Gürültü kirliliğine karşı savaş

Aliağa Belediyesi ses ölçüm cihazını devreye soktu. Sanayi kenti Aliağa'da gürültüye izin verilmeyecek. Disko, gazino, lokanta gibi mekanlarda yapılacak ölçümlerde sınırı aşan işyerleri önce uyarılacak, ardından cezalar gündeme gelecek. 

Aliağa Belediyesi iş yerlerinin kontrolünü ve denetlemelerini yapmak üzere gürültü kontrol cihazı aldı. Aliağa Belediyesi Çevre Denetleme Birimi ilçede bulunan gazino, lokanta, disko, kulüp ve gürültü kirliliğine maruz kalan diğer işyerlerinde gürültü ölçümü yapacak. Normalin dışında gürültü yapan yerlerin uyarıldıktan sonra cezai işlem yapılacağını belirten Çevre Mühendisi Türkan Güngelen; "Yaz ayları ile birlikte bu denetimleri daha da sıklaştırdık. İzmir Büyükşehir sınırları içinde bu cihaza sahip olan ilk belediye Aliağa Belediyesi'dir bizden sonra diğer belediyelerde edindi. Bu konuda titiz davranarak rutin denetimler dışında halktan gelen ihbarları da değerlendirip gürültünün en aza indirgenmesini sağlıyoruz. Uygulama ile Çevre Bakanlığı'nın gürültü kontrol yönetmeliğinde belirtilen şekilde ses yalıtımının zayıf olduğu işyerleri yalıtımının standartlara uygun hale getirilmesi isteniyor. Eğer gerekli düzeltme olmazsa ceza verme yoluna gidilecek" şeklinde konuştu. 

Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya ise, Aliağa'nın bir sanayi kenti olduğunu ve vardiyalı çalışan çok sayıda işçi olduğuna dikkat çekerek; "Aliağa 24 saat işlerin hiç durmadığı bir sanayi kenti. Burada gece de çalışmalar oluyor ve gece çalışan işçi gündüz uyuyor. Biz insanlarımızın işten sonra kalan vakitlerini huzurlu değerlendirmelerini istiyoruz. Aliağa'ya yapılan bütün yatırımlar da bu konu üzerinde. Bir taraftan sanayileşirken diğer yanda da sosyalleşmeye önem veriyoruz bunu yaparken de insanlarımızın gürültüsüz ve huzurlu bir şeklide dinlenmesini arzu ediyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2008 Perşembe 14:11:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?