20
Mayıs
2024
Pazertesi
ALİAĞA - İZMİR

İlçe İdare Komisyonu toplantısı yapıldı

Aliağa İlçe İdare Şube Başkanlar toplantısı yapıldı. İl İdare Kanununu gereğince Kaymakam Emir Osman Bulgurlu Başkanlığında, yapılan toplantıda Aliağa'nın sorunları tartışıldı, çözüm arandı.


İlçe İdare Şube Başkanları, İl Genel Meclisi Üyeleri, Köy ve Mahalle Muhtarları, Kamu Kurum ve Kuruluşları Temsilcileri, Birim Amirleri, Oda Başkanları ve diğer yetkililerin katıldığı toplantıya belediye ve telekom yetkilileri katılmadı. Toplantıda, İlçe İdare Şube Başkanları, birimlerinin 2008 yılının ilk 10 ayı ile ilgili çalışmalar hakkında bilgiler verildi, katılımcıların soruları yanıtlandı. Kaymakamlık seminer salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan toplantıda ilk sözü alan İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı Yüzbaşı Yavuz Başayar, 2008 yılının ilk 10 ayında Aliağa Jandarma sorumluluk sahası içerisinde 938 olayın vuku bulduğunu söyledi. Olayların yüzde 2 sinin faili meçhul kaldığını belirten Başayar, geri kalan tüm olayların faillerinin adli yargılara intikal ettirildiğini ifade etti.


Yurt dışına insan kaçakçılığı yapmak isteyenlerin özellikle Aliağa'nın Pınarcık ve Köstemköy yöresini seçtiklerini anlatan Yüzbaşı Başayar; "Buralarda 2008 yılı içerisinde 8 tane olay vuku bulmuştur. Bunlarla ilgili olarak göçmen kaçakçılığında organizatör görevi yapan 11 kişi yakalanarak adli makamlara sevk edilmiş ve bunlarından 9 tanesi tutuklanarak cezaevine konmuştur" dedi. Jandarma Alay Komutanlığından gelen uzmanlarla Aliağa'da akaryakıt kaçakçılığı konusunda 25 ayrı olaya el konulduğunu ifade eden Başayar, bunlarla ilgili soruşturma dosyaların ilgili mercilere gönderildiğini söyledi. Yüzbaşı Başayar; "Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle hayvan kaçakçılığının önlenmesi için muhtarlıklarla eşgüdümlü bilgilendirme ve çalışmalar sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.


Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Ayhan Saygılı ise, 160 personel ve 22 araç ile Aliağa'da hizmet yürüttüklerini belirterek, İlçenin yapısı gereği kaçakçılık olaylarının yoğun bir şekilde yaşandığının ve yeni bir büro kurarak buna karşı önlemlerin sürdüğünü ifade etti. Yeni Mahalle Sosyal Konutlar bölgesindeki İlçe Halk Kütüphanesi alt katında kurulacak olan Kaçakçılık ve Organize Suçlar Büro Amirliği (KOM) Bürosunun tadilatının bitmek üzere olduğunu belirten Ayhan Saygılı, iç donanımın tamamlanmasıyla büronun açılışının gerçekleşeceğini söyledi. Müdür Ayhan Saygılı; "2008 yılının ilk 10 ayında narkotik suçlardan 73 kişi yakalandı, bunların başında ilk sırayı esrarın aldığı görüldü. Akaryakıt kaçakçılığında ise 16 şüpheli ve 2 olay aydınlatıldı. 2008'in ilk 10 ayı içerisinde Aliağa'da 46 bin 570 litre kaçak akaryakıt ele geçirilmiştir" dedi.


Toplantıya katılan diğer birim amirleri ve muhtarlar 2008 yılı içerisinde yapmış oldukları faaliyetler hakkında bilgiler verdikten sonra soruları cevapladılar. Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, Aliağa'ya yılda 4500 civarında yük gemisinin giriş çıkış yaptığını hatırlatarak "Bu güne kadar Aliağa çıkışlı Türk gemilerinin gittikleri ülkelerde tam not alması ve hiçbirinin kara listelerde yer almamıştır. Yani eksiklikleri nedeniyle tutulmamıştır. Bundan dolayı Liman Başkanımızı kutluyorum" diyerek, Aliağa Liman Başkanı Turgay Okur'a bir teşekkür plaketi verdi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 17:13:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?