16
Mayıs
2024
Perşembe
ALİAĞA - İZMİR

İlçe ve beldeler kirlilikten kurtuluyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, sınırlarına yeni dahil olan tüm ilçe ve beldelerin en önemli sorunlarının başında gelen atıksu problemini çözüyor. Ürkmez Doğal Filtreli Arıtma Tesisi işletime alındı. 

Aliağa'nın doğal filtreli atıksu arıtma tesisinin inşaatı tamamlandı, İYTE Biyolojik Arıtma Tesisi ile Balıklıova tesisleri tamamlanmak üzere. Urla ilçesi biyolojik arıtma tesisi inşaatı hızla ilerlerken, ihalesi yapılan Bayındır tesisinin inşaatına da kısa bir süre içinde başlanacak. Sırada, Seferihisar ve Kemalpaşa biyolojik arıtma tesislerinin yapımına da önümüzdeki günlerde start verilecek. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Aliağa 1. Bölge Doğal Filtreli Atıksu Arıtma Tesisi inşaatının tamamlandığını, tel çit ve kapı imalatlarının tamamlandığını belirterek, elektrik iletim hattı çalışmalarının da bu ay biteceğini söyledi. Başkan Kocaoğlu, Aliağa 1. Bölge Doğal Filtreli Atıksu Arıtma Tesisi'ni önümüzdeki günlerde hizmete alacaklarını ifade ederek, " 697 bin YTL'ye malolan bu tesis ile Aliağa ilçemizin önemli bir çevre sorununu çözmüş olacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak, bize bağlanan yeni ilçe ve beldelerimize hiçbir ayrım yapmadan adil hizmet götürme gayreti ve titizliği içindeyiz" diye konuştu. Diğer ilçe ve beldelerin de atıksu problemini çözecek arıtma tesisleri kurduklarını hatırlatan Kocaoğlu, şöyle devam etti:
"Yapımını üstlendiğimiz İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü arıtma tesisinde inşaat çalışmaları tamamlanmak üzere ardından arıtmaya ilişkin yapılması gereken işler yapılacak ve gelecek yıl mayıs ayında hizmete almayı hedefliyoruz. Balıklıova arıtma tesisini bu yılın sonunda hizmete almayı planladık. Ağustos ayında imalat çalışmalarını başlattığımız Urla İlçesi Arıtma Tesisi'ni de 2008'nin ikinci ayında tamamlayıp hizmete alarak bu deniz kentimizin de önemli bir çevre sorununu halletmiş olacağız" . 

Bu ay ihalesi yapılan Bayındır Biyolojik Arıtma Tesisi'nin de 10 ayda tamamlanıp hizmete alınmasının planlandığını kaydeden Kocaoğlu, Canlı, Yakapınar, Çıplakköy, Elifli ve Fırınlı beldelerinin atıksularının da tesise alınarak arıtılacağını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2007 Cuma 14:42:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?