19
Mayıs
2024
Pazar
ALİAĞA - İZMİR

İstiklal Caddesi'nde sona gelindi

Aliağa kent trafiğini rahatlatmak için ocak ayında başlatılan İstiklal Caddesi çalışmalarında sona yaklaşıldı. 2400 metre uzunluğundaki İstiklal Caddesi çalışmalarında Mustafa Ekmekçi Meydanı ile Çağlayan Duarağı arasında kalan bölüm yağmur suyu hatları ve alt yapı çalışmalarıda bitirilerek trafiğe açıldı. Esnaf yoğunluğunun fazla diğer mevcut yollar ile birlikte bu alanında yol çizgileri çizildi, kaldırımlarda peyzaj düzenlemesi yapıldı. Gidiş geliş olarak düzenlenen caddenin orta refüjü de yeşillendirme çalışmaları yapılan kentin merkezinde çirkin görüntülerin önüne geçildi.. İstiklal caddesi çalışmaları kapsamında çağlayan durağı ile Alp Oğuz Anadolu Lisesi arasında kalan kısımda da başlayan çalışmalar bitirilerek bu alanda trafiğe açıldı. Alp Oğuz Anadolu Lisesi ile PETKİM Kavşağı arasında kalan kısım içinde çalışmalar başladı. Havaların çalışmaları aksatmaması durumunda 15 Aralıkta bitirilmesi düşünülen bu çalışmada bittiğinde Aliağa'nın en işlek ve ana caddesi konumunda olan İstiklal Caddesi projesi tamamlanmış olacak.


MUSTAFA EKMEKÇİ MEYDANINA MODERN HAVUZ
Toplam 2 bin 400 metre uzunluğundaki projenin önemli ayaklarından biri olan ve kentin en merkezi ve işlek kavşaklarından Mustafa Ekmekçi Meydanı İstiklal Caddesi çalışmalarından nasibini aldı. Kavşağın ortasında yer alan ve yıllardır çirkin bir görüntü sergileyen eski, bakımsız ve kullanılmayan havuzun yerine yepyeni ve modern bir havuz yapılarak ışıklandırıldı. Gece ve gündüz belirli aralıklar ile çalışan havuz kentin önemli simgelerinden bir olmaya aday. Proje kapsamında müteahhit firma tarafından yaptırılan havuz esnafların ve Aliağa halkının da büyük beğenisini topluyor.


Kent yaşamında görselliğin ve yaşamsal işlevselliğin önemli olduğuna dikkat çeken Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya " Biz halkımızın beklentileri ve istekleri doğrultusunda çalışmalarımıza yön veriyoruz. Aliağa'nın en işlek ve en büyük caddesi olan İstiklal Caddesi projesini hayata geçirirken yolun kullanışlı olması, kaldırımların engelli vatandaşlarımız için yeniden düzenlenmesi, araçlar için yeni otopark alanlarının oluşturulmasını ve kente yakışır bir hale getirilmesini amaçladık. Amacımızda ulaştık. Caddenin bir ucundan diğer ucuna kadar engelli vatandaşlarımızda hiçbir engelle karşılaşmadan caddeyi kullanabilecek. Kavşaklarda ve orta refüjlerde yaptığımız yeşil alan düzenlemeleri ve modern havuz ile de keyif alabilecekleri mekanlar yaptık. Bu projemiz yakında bitecek ve eksik kalan diğer düzenlemeleri tamamladığımızda Aliağa kent merkezi kente yakışan bir görünüme kavuşacak" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 14:06:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?