29
Mayıs
2024
Çarşamba
ALİAĞA - İZMİR

İtfaiye, yangın tatbikatı yaptı

İzmir'in Aliağa ilçesi'nde gerçekleştirilen yangın ve binadan yaralı kurtarma tatbikatı gerçeğini aratmadı. Petrokimya İlköğretim Okulu bahçesinde gerçekleştirilen tatbikatı İtfaiye Şube Müdürü Zafer Eren bizzat yönetti.


İzmir Büyükşehir Belediye İtfaiyesi Aliağa Şube Müdürlüğü, İtfaiye Teşkilatının 295. kuruluş yılı nedeniyle üç aşamalı gerçekleştirilen bir tatbikat gösterisi yaptı. Aliağa Petrokimye İlköğretim Okulu bahçesinde gerçekleştirilen tatbikat gerçeğini aratmadı. Öğretmenler ve öğrencilerin izlediği tatbikatta Aliağa İtfaiyesinin kabiliyetleri sergilendi. Tatbikat, İtfaiye Şube Müdürü Zafer Eren'in yangını haber vermesi ile başladı. Yangın ihbarını alan itfaiye ekipleri Onbaşı Muharrem İnalbay emir ve komutasında, yangın söndürme amaçlı ekip, kurtarma amaçlı ekip ve ilk yardım ekipleri olay yerine intikal etti. İlk olarak okul bahçesinde çıkan yangına müdahale eden ekipler burada su, köpük ve kimyasal madde kullanarak çıkan yangınları söndürdü. İkinci aşamada ise okul binasında mahsur kalan öğrenciler kurtarma amaçlı ekiplerce camdan çıkartılarak kurtarıldı. Tatbikatın üçüncü aşamasında ise okul içinde mahsur kalarak dumandan etkilenen bir öğretmen kurtarma ekiplerince kurtarıldıktan sonra ilkyardım ekiplerince gözlem altına alındı.

Tatbikatların bitiminde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aliağa İtfaiye Şube Müdürü Zafer Eren, tatbikatın güzel ve faydalı gerçekleştiğini belirterek; "Yangınlara anında müdahale edecek ekiplerin bulunduğunu öğrencilerimizin görmeleri ve kendilerine güven duymaları adına çok güzel bir tatbikattı. Tatbikat sayesinde öğrencilerimiz de bilinçlendi. Bu tatbikat sanayi yangınlarına ve kazalarına yönelik değildi. Sanayiye yönelik tatbikatımızı TÜPRAŞ ile birlikte Ramazan ayı sonrası TÜPRAŞ içinde yapacağız. Aliağa Kaymakamlığının hazırladığı bir yangın yönergesi var. Bu yangın yönergesi çerçevesinde firmaların kendi içlerinde aldıkları bir takım tedbirler var" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 13:59:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?