18
Mayıs
2024
Cumartesi
ALİAĞA - İZMİR

İzmir: Aliağa'da işçiler eylem yaptı

İzmir’in Aliağa İlçesi’nde taşeron firmalar bünyesinde çalışan sendika üyesi 125 işçinin 31 Aralık 2003 tarihi itibariyle işlerine son verilmesi nedeniyle Petkim işçileri bugün bir eylem yaptı.

Eylem nedeniyle işçiler bir saat geç işbaşı yaparken, Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı İbrahim Doğangül, "Bu arkadaşlarımız sendikalı oldukları için kapı önüne kondular. Bu yapılan yanlıştır. Biz iddia ediyoruz, bu firmaya ait işler Petkim’in işidir. Bu işleri yapanlar da Petkim işçileridir" dedi.

Petkim’de taşeron firmada asgari ücretle çalışan 125 işçinin, firmanın ihale süresinin sona ermesi nedeniyle işten çıkarılması üzerine saat 08.00’de servislerden inen Petrol-İş Sendikası’na bağlı 2 bin işçi, Petkim A kapı önünde toplanarak işten çıkarılan işçilere destek verdi. Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı İbrahim Doğangül, işçilere yönelik yaptığı konuşmada, Petkim’de taşeron kadrosunda çalışan 125 işçinin, taşeron firmanın sözleşmesinin bitmesi gerekçesiyle bugün işbaşı yaptırılmadığını belirterek, konunun mahkemeye intikal ettiğini söyledi.

Doğangül, geçen Eylül ayında sendikaya üye olan işçilerin asıl işvereninin Petkim olduğunu iddia ederek, "15 kadar taşeron firmanın ise muvazaalı olduğu iddiası ile açılan davanın ilk duruşması 23 Ocak’ta Aliağa İş Mahkemesi’nde görülecek" diye konuştu. İbrahim Doğangül, Petkim ve TÜPRAŞ’ta işçilerin çok zor koşullar altında çalıştığını ifade ederek, "Son yıllarda giderek yaygınlaşan ve modern köle olarak işçi çalıştırmayı amaçlayan bu sisteme karşı sendika olarak her türlü mücadeleyi vermeye kararlıyız" dedi.

Basın açıklaması ve işe geç başlama eylemi nedeniyle Petkim A kapı önünde Aliağa polisi ve Petkim güvenlik ekiplerinin geniş önlemler aldığı görüldü.

İZMİR-(İHA)
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2004 Cuma 00:00:14
Güncelleme :14 Ocak 2004 Çarşamba 11:50:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?