22
Mayıs
2024
Çarşamba
ALİAĞA - İZMİR

Kaçak et operasyonu

İzmir'in Aliağa ilçesinde kaçak olarak kesimi yapılan ve piyasaya sürülmek istendiği tespit edilen 102 kilo kaçak et, veteriner hekimler nezaretinde Aliağa Belediyesi Zabıta ekiplerince yakılarak imha edildi. 

Bir İhbarı değerlendiren Aliağa Belediyesi Zabıta Ekipleri, Aliağa ilçe merkezinde bulunan İzmir Caddesi'nde İmren Kasabı'nda düzenlenen operasyonda 102 kilo kaçak et ele geçirildi. Kaçak olarak kesimi yapılan bir danaya ait olduğu belirlenen etler, veteriner hekimler tarafından incelemeye alındı. Yapılan araştırma neticesinde etlerin insan tüketimine uygun olmadığı tespit edildi. Etlerin kaçak olarak kesildiği tespit edilen bir danaya ait olduğunu belirten Veteriner Hekim Murat Kara, yaptıkları incelemede halk sağlığı açısından sakıncalı durum tespit ettiklerini söyledi. Kara, Yapılan muayenede Kesilen hayvanın kaslarında aşırı derecede kanlanma ve pıhtılaşma tespit ettiklerini belirtti. Kara, Hayvanın ölü halde veya ağır hastalıklı bir durumda kesilmiş olabileceğini ifade etti. 

VATANDAŞIMIZIN SAĞLIĞI İLE OYNATMAYIZ 

Aliağa Belediyesi zabıta ekiplerinin ilçede halk sağlığını tehdit eden hiçbir olumsuzluğa imkan tanımayacağını söyleyen Zabıta Amiri Kamuran Han, "Kimseyi halkımızın sağlığı ile oynatmayız. Vatandaşlarımızın içi rahat olsun. Kaçak et örneğinde olduğu gibi halkımızın sağlığını direkt olarak etkileyecek her türlü olumsuzlukta Aliağa Zabıtası göz açtırmamaktadır. Ekiplerimiz 24 saat görev başındadır. Vatandaşlarımız da bize her türlü olumsuzluğu ve şüphelendikleri durumları Alo Zabıta 153 ve AK Masa Alo 187 nolu numarayı arayarak bildirebilirler" dedi. Han ayrıca, kaçak etin yakalandığına ve imha edildiğine dair ilgili tutanağın Aliağa Belediyesi encümenine gönderildiğini ifade etti. Salı Günü toplanacak olan encümenin konseyinin konuyu görüşüp, karara bağlaması ve savcılığa konuyu intikal ettirmesi bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2007 Cuma 18:57:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?