23
Mayıs
2024
Perşembe
ALİAĞA - İZMİR

Kaçak teknesi battı

Aliağa açıklarında yabancı uyruklu kaçakları Yunanistan’a götürdüğü öne sürülen bir tekne, alabora olup battı. Teknenin Türk uyruklu kaptanı ile Somali ve Moritanya uyruklu 19 kişi yüzerek kurtulmayı başarırken, 1 kişinin ise kayıp olduğu bildirildi.

Türkiye’ye illegal yollardan girdikleri belirlenen Moritanya ve Somali uyruklu 20 kişi, Yunanistan adalarına geçmek için Aliağa Arka Plajlar mevkiinde kaptan Ferdi A’nın kullandığı 7.5 metrelik motorlu tekneye bindi.

Denize açıldıktan bir süre sonra aşırı yük nedeniyle su almaya başlayan tekne, kısa sürede battı. Teknedeki 18 Moritanya ve 1 Somali uyruklu kaçak ile Türk kaptan, yüzerek TÜPRAŞ Limanı’na çıktı. Olayı polise bildiren TÜPRAŞ görevlileri, kıyıya ulaşanları hastaneye kaldırdı.

Sağlık durumlarının iyi olduğu belirlenen 20 kişi, daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Mültecilerin ifadeleri sonucu teknede toplam 21 kişinin bulunduğu ve yabancı uyruklu 1 kadının kayıp olduğu belirlendi. Kayıp olan kadının bulunması için denizde arama çalışması başlattı.

İfadelerine başvurulan yabancı uyruklu kişilerin, yasadışı yollardan Türkiye’ye giriş yaptıklarını, bir süre İstanbul’da kaldıktan sonra 2 bin dolar karşılığında anlaştıkları organizatörler tarafından Aliağa’ya getirilerek tekneye bindirildiklerini anlattıkları öğrenildi.

Gözaltına alınan Ferdi A’nın ise, bir kişinin kendisiyle irtibat kurarak, tekneyi teslim ettiğini ve 750 dolar karşılığında bu kişileri Yunan adalarına bırakması konusunda anlaştıklarını söyledi.
Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2005 Salı 12:28:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?