24
Mayıs
2024
Cuma
ALİAĞA - İZMİR

Kadınlar ALKED sayesinde üretiyor

ALİAĞALI KADINLAR ALKED SAYESİNDE ÜRETİYOR

Aliağa Belediyesi'nin öneli projeleri ararsında bulunan Kadın Emeği Değerlendirme Proje Evi (ALKED) kursiyerleri ve usta öğreticileri Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz'u ziyaret yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdiler. Bugüne değin verdiği desteğe teşekkür eden kadınlar Başkan Oğuz'a 5 Bin adet geri dönüşülebilir parçalardan oluşturarak yaptıkları Türk Bayrağı hediye ettiler.

Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Eren'inde yer aldığı ziyarette ALKED Sorumlusu Seçil Adalet Işık “Belediye Başkanımız Turgut Oğuz gerçekten bu projeye çok büyük destek verdi. Şu ana kadar açtığımız kurslarımıza 800'e yakın bayan katıldı ve ürettikleri ürünler ile ev ekonomilerine katkı sağlayanlar oldu. Projenin oluşmasında emeği geçen başta Belediye Başkanımız Turgut Oğuz olmak üzere herkese çok teşekkür ediyoruz.” dedi. Işık ve beraberinde ki kadınlar ürettikleri; Başkan Oğuz resimli çini işlemeli tabak, meyve modelli mum, Kyme hasırı ile işlenerek yapılan Atatürk rozetinin yanı sıra 5 Bin adet geri dönüşülebilir parçalardan oluşturarak yaptıkları Türk Bayrağını Başkan Oğuz'a hediye ettiler.

Hediyeler için teşekkür eden ve kadınların üreterek ev ekonomisine katkı sağlaması için ALKED'i açtıklarını belirten Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz “Ne mutlu ki; kadınların üreterek ev ekonomisine katı sağlaması amacıyla açtığımız ALKED hedeflerimiz doğrultusunda çalışmalarına devam ediyor. Kadınların üretim yapması ve o ürettiklerini satarak gelir elde etmeleri çok sevindirici gelişme. Sosyal belediyeciliğe örnek olabilecek projelerimizden bir tanesi olan kadın emeği değerlendirme proje evimizin kapısı tüm kadınlarımıza açık” dedi.

ALİAĞALI KADINLAR ALKED SAYESİNDE ÜRETİYOR
ALİAĞALI KADINLAR ALKED SAYESİNDE ÜRETİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2010 Pazartesi 10:07:03
Güncelleme :10 Mayıs 2010 Pazartesi 10:43:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?