27
Mayıs
2024
Pazertesi
ALİAĞA - İZMİR

Karadenizliler buluştu

Aliağa Karadenizliler Derneği’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği birlik beraberlik ve dayanışma yemeği Deniz Restoran’da yapıldı.

Aliağa da yaşayan Karadenizlilerin yanı sıra Aliağa protokolünün de ilgi gösterdiği gecede Karadenizliler memleket hasretini tulum ve kemençe çalarak ayrıca horon teperek gidermeye çalıştı.

Geceye Ege Karadenizliler Derneği Başkanı Aydın Özyarar’ın yanı sıra Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz ve eşi Emine Oğuz, Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Ömer Ömeroğlu, Cumhuriyit Savcıları Osman Bağlar ve Oğuzhan Atam Asiltürk, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Aliağaspor Kulubü Başkanı Metin Timurhan, Liman Başkanı Turgay Okur ve Aliağa’da ikamet eden bir çok Karadenizli vatandaş katıldı. Geç saatlere dek süren gecede Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz’da misafirlerle birlikte kemençe eşliğinde Akçaabat horonu oynadı.

Gecede geçmiş dönemlerde derneğe katkıda bulananlara Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, Cumhuriyet Başsavcısı Dr Ömer Ömeroğlu ve Karadenizliler Derneği Başkanı Aydın Özyarar tarafından Adnan Saka, Osman Özkurt, Adana Sarı, Nazmiye Erşen, İbrahim Ayyıldız, Hüseyin Koç, Mehmet Aytemiz, Ali Tama, İsmail Mete, Adnan Akınç ve İsmet Güvercin’e plaket verildi. Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz’da hem derneğe katkılarından dolayı plaket aldı, hem de derneğe katkıda bulunanlara plaket verdi.

DERNEK BAŞKANI METE: BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ SÜRECEK
Aliağa Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin Akçaabat Horunu ile başlayan gecede Aliağa Karadenizliler Derneği Başkanı Erol Mete Yoğun iş temposu ve günlük yaşamın koşuşturması nedeniyle hemşerileri ile ancak böyle gecelerde bir araya gelerek hasret giderebildikleri için her yıl düzenledikleri birlik beraberlik yemeğinin bundan sonra da devam edeceğini belirtti. Çeşitli hediyelerin dağıtıldığı gecede Karadenizliler Tulum, Kemençe ve Horon eşliğinde gönüllerince eğlendiler.

iha
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 13:23:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?