27
Mayıs
2024
Pazertesi
ALİAĞA - İZMİR

'Kaya, Aliağa'yı bitirdi'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aliağa Belediye Başkan Adayı Hüseyin Şengül, beş yıldır ilçeyi yöneten yerel yönetimin iktidarla aynı partiden olmasına rağmen Aliağa'nın birçok hizmetten mahrum kaldığını söyledi.

Aliağa'nın ilçe olmasına rağmen ekonomisiyle birçok ili geride bıraktığını kaydeden Şengül; "Son beş yıl içerisinde Aliağa öyle beceriksiz bir ekip tarafından yönetildi ki; ilçe tarihinde görülmemiş bir şekilde geriledi." dedi.

"AKP'li Belediye Başkanı Tansu Kaya verdiği sözleri yerine getiremedi fakat hala vatandaşın kapısına gidip oy isteyebiliyor" diyen Hüseyin Şengül açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "AKP'li mevcut belediye başkanı Tansu Kaya 2004'ten 29 Mart 2009'a kadar verdiği sözlerin yüzde 90'ını gerçekleştirememiş, sadece bir tane kapalı pazaryeri yapabilmiştir. Yapılan Pazar Yeri de ne halkı ne de esnafı memnun etmiştir. Beş yıl boyunca yaptığı tek iş Büyükşehir Belediye Başkanı'yla kavga etmek oldu. Bu süreçte ne muhtarlarla ne de halk ile iyi geçinebilmiştir. Şimdi halkı tekrar kandırabileceğini zannetmektedir. Beş yıl boyunca yapamadıklarını tekrar süsleyip püsleyip pembe hayaller dizisi şeklinde halka satmaktadır. Yılların Aliağaspor'unu kimseye danışmadan üç kuruşa satmış ve basketbolda da yüzümüzü güldürememiştir. Yine öğrenci yurdunu satmış, belediye ait dershaneyi satmış, tüm bunlarla yetinmeyip çevreyi de katletmiştir. Tarım arazilerine cüruflar dökülmüş, Aliağa'nın mesire alanları çıkar uğruna peşkeş çekilmiştir. Kendi değimiyle 'ekonomik sorunu olmayan' Aliağa Belediyesi'ni borç batağına sokmuştur."

"ÇEVRE SOS VERİYOR"
Plansız sanayileşmeyle gelinen noktanın çok pahalıya mal olacağını söyleyen Hüseyin Şengül Aliağa'da toprağın zehirlendiğini vurguladı. "Hükümet tarafından -gözden çıkarılmış bölge- olarak nitelenen Aliağa'yı ve Aliağalıyı düşünmeden "yapılacak termik santralleri onaylıyorum" diyen Belediye Başkanı Tansu Kaya çevrenin katledilmesine seyirci kaldı. Aliağa ve çevresinde tarım bitti. Havadaki zehir verimli tarım arazilerine çöktü. Hem bu kirliliğe dur demek için hem de bugüne kadar kanserden yitirdiğimiz hemşerilerimin hesabını sormak için belediyeye hesabını soracağım" dedi.

"ALİAĞA'DA SPORU BİTİRDİLER"
Geçmişte Türkiye'nin en prestijli kulüplerine oyuncu yetiştiren Aliağa'da sporun da bitme noktasına geldiğinin altını çizen Hüseyin Şengül "Aliağalı gençlerin sevgilisi Aliağaspor çıkarlar uğruna tarihe gömüldü. Başkan Kaya'nın meşhur kardeşi Taner Kaya futbol kulübünün başına geçirildi. Kulüp bu dönemde pazarcı esnafından, sanayicilerden ve yardımsever vatandaşlardan trilyon trilyon paraları topladı. Bu paralar Kaya'nın yandaşlarının cebini doldurdu. Cebini dolduran bu şahıslar şımararak kara gözlüklerin ardından lüks arabalarla halka tepeden baktılar. Tüm yağmanın sonucunda Aliağa'da 13,5 yıl belediye başkanlığı yapmış Hakkı Ülkü ağabeyimin büyük emekler harcadığı futbol kulübünü satarak Aliağa'nın amigosu Marko Muharremi hüngür hüngür ağlattılar. Ardından da milli basketçi Birtan Saka ve ekibinin büyük özverileri ile 1. lige çıkan Aliağa Basketbol'a el attılar. Tansu Kaya'nın kardeşi Taner Kaya ve yandaşları basketbolun başına geçtiler.

Petkim Genel Müdürü'nün sosyal sorumluluk bilinciyle sponsor olduğu ve kulübün kullanımına sunduğu trilyonların hesabını veremediler. Sonra da kulüpte para yok diyerek Aliağalı sanayici ve esnafın rızkına göz diktiler. Halkı reklam adı altında para vermeye zorladılar. Bütün bu olumsuzlukları, yaptıkları bu yolsuzlukları örtbas etmek için oyunlar oynadılar. Bu da sökmedi. En sonunda yalan ve entrikalarıyla ana sponsor Petkim'in genel müdürünü de çileden çıkardılar." dedi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Mart 2009 Pazar 12:28:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
AYNUR AKKUŞ IP: 88.245.62.xxx Tarih : 5.04.2010 13:28:54

siyaset çirkin olunca hoş olmuyor. karalamak yerine kendi yapacaklarından bahsederlerse öğrenmiş oluruz.