27
Mayıs
2024
Pazertesi
ALİAĞA - İZMİR

Kaya, temizlik işçileriyle buluştu

Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiple kahvaltılı toplantıda biraraya geldi.

İşçilere emeklerinden ötürü tek tek teşekkür eden Başkan Kaya, çalışanlara daha iyi çalışma ortamı ve ekonomik şartlar sağlanması için belediyenin her türlü fedakarlığı yapmakta olduğunu dile getirdi.

Aliağa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı çalışanlarla biraraya gelen Başkan Tansu Kaya işçilerin sıkıntılarını ve taleplerini dinledi. İlçenin son beş yılda çöp sorunu yaşamadığını belirten Başkan Kaya, tüm işçilere özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Aliağalılar'ın temiz bir çevre ve temiz sokaklarda yürümelerini istediklerini belirten Başkan Kaya, "Vatandaşlarımızı temizliği ile örnek bir ilçede yaşatmanın gayretindeyiz. Bu amaçla her türlü olumsuzluğa anında müdahale ediyoruz. Vatandaşlarımızın ihbarları bizim için çok önemli" dedi.

Aliağa'da belediyenin 2 bin yeni çöp kovası alarak kent estetiğini bozan çirkin çöp kovalarının kullanımına son verildiğini dile getiren Başkan Kaya, "Konteynırlarımız rutin olarak ilaçlanıyor. Çöp kovaları için kaldırımlara özel cepler yapılarak çöplerin çevreye dağılması önlendi. Temizlik işlerine 4 adet sıkıştırmalı çöp toplama kamyonu, 1 adet gezici panelvan, bir büyük bir de küçük yol süpürme aracı alarak 6 adet eski çöp arabasını da modernize ettik. Atıl durumda bulunan taş atölyesini modernize ederek duşları, tuvaletleri ile bir temizlik işleri tesisi kazandırdık. İşçilerimizin çalışma şartlarını iyileştirdik. Bu tesiste çöp arabaları ve çöp kovaları için yıkama ünitesi yaptık. Bir kontrol aracı ve bir çöp toplama aracı ilçemizi 24 saat dolaşarak olumsuzluklara anında müdahale etmektedir" diye konuştu.

Aliağa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde 4 çöp kamyonu, bir adet de çok fonksiyonlu süpürme aracının hizmete sokulduğu bilgisini veren Başkan Kaya, "Aliağa'da temizlik hizmetlerinin sorunsuz bir şekilde yürütülebilmesi için alınan araçlar, ilçenin ihtiyacına cevap verecek. Aliağa'da göreve geldiğimiz günden bugüne ilçede vatandaşlara çöp sorunu yaşatmadık. Temizlik hizmetlerimizle de örnek gösterilen bir ilçe durumundayız. Yeni alınan temizlik araç ve ekipmanlarımızla birlikte temizlik işleri müdürlüğümüz daha da güçlendi. Aliağa pırıl pırıl bir kent haline geldi. İnsanımızın kirli bir çevrede yaşamasına gönlümüz razı gelemez. Her şeyin en iyisine layık olan hemşehrilerimin yaşamaktan keyif alacakları, gurur duyacakları bir ilçe için çalışıyoruz. Bunu için de ne gerekiyorsa yapıyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 10:56:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?