23
Mayıs
2024
Perşembe
ALİAĞA - İZMİR

Korkmuyorum

İzmir’in Aliağa İlçesi’nde oturan "yediz bebek" ailesi Hüseyin-Sibel Deniz çifti, bebeklerin tümünü dünyaya getirme kararı alırken, çiftin tedavi gördüğü Central Hospital Hastanesi Başhekimi ve Deniz çiftinin özel doktoru Opr. Dr. Özer Gürbüz, "Bundan sonra tüm imkanları kullanarak ailenin kararını yerine getirmeye çalışacağız" dedi.

Dünyada tek ve Türkiye’de ilk olacak "yediz doğum" konusundaki risk ve belirsizlikler sürerken, ilk defa böyle bir durumla karşılaşan Türk doktorlar da şaşkınlık ve merak içinde bulunuyor.

Deniz çifti bugün İzmir Central Hospital Hastanesi’nde, Opr. Dr. Özer Gürbüz ile birlikte bir basın toplantısı yaparak kararlarını açıkladı. Açıklamada anne Sibel Deniz, tüm riskleri alarak yedizleri doğuracağını söyledi.

Central Hospital Başhekimi ve çiftin özel doktoru Opr. Dr. Özer Gürbüz, Sibel-Hüseyin Deniz çiftine bundan 3 ay önce aşılama yöntemiyle uygulanan tedavi sonucu yediz gebelik elde edildiğini belirterek, "Çoğul gebelikler risklidir. Bundan dolayı çift ile görüşerek gebeliğin üçe indirilmesinin gerektiğini belirttim.

Yalnız Sibel Deniz, bebek sayısının indirilmesini istemediği için Dokuz Eylül Üniversitesi Başhekimliği’ne başvurarak Kadın Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyeleri tarafından bilgilendirme talebinde bulundum.

Dokuz Eylül Üniversitesi Kadın Hastalıkları tarafından oluşturulan kurul tarafından aile riskler konusunda bilgilendirilmiştir. Fakat bu konuda tek karar verme yetkisi ailede olduğu için, "Etik Kurul Kararı" hukuken mümkün değildir. Aile de yedizleri dünyaya getirme kararı vermiştir. Bundan sonra tüm imkanları kullanarak ailenin kararını yerine getirmeye çalışacağız" diye konuştu.

Basın toplantısında kendisine sorulan sorulara cevap veren anne Sibel Deniz, "Hepsinin doğmasını istedim. Bu kararı alırken gecelerim ve gündüzlerim birbirine karıştı. Rüyalar göremeye başladım.

Rüyalarımda bebeklerimin doğduğunu görüyordum. Her iki türlü de risk olduğundan dolayı karamı hepsinin doğmasından yana kullandım. İçimde en ufak bir korku yok. Aldığım karardan dolayı vicdanım rahat. Çünkü bu kararımla keşkelerden kurtulmuş olacağım. Hayırlısıyla hepsi sağ salim dünyaya gelecek" diye konuştu.

Baba Hüseyin Deniz ise, "Eşimin kararına saygılıyım. Her şeyin hayırlısı olsun. Dünyaya geldikleri takdirde tek zorlanacağımız bakımları olacak" dedi.


Doktorların verdiği bilgiye göre, hamileliğinin 20. haftasından sonra tam gün hastanede gözetim altında tutulacak olan anne Sibel Deniz’in, eğer bebekleri 28. haftaya kadar anne karnında tutulabilirse, sağlıklı bir doğum yapabileceği bildirildi.

Hamileliği boyunca en az 30 kilo alacak olan annenin bebeklerinin şu an ki boyutlarının ise 30 milimetre olduğu kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2005 Perşembe 17:26:12
Güncelleme :14 Mart 2005 Pazartesi 13:44:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?