30
Mayıs
2024
Perşembe
ALİAĞA - İZMİR

Koruyucu aile toplantısı yapıldı

İzmir Valiliği İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından "Profesyonel Koruyucu Aile Tanıtım Toplantısı" Aliağa Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.


Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nun 81 ilde gerçekleştirdiği eğitim faaliyetleri kapsamında Aliağa'da da bir konferans düzenlenerek "Koruyucu Aile" Aliağalılara anlatıldı. Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen eğitim programı kapsamında katılımcı olarak Yozgat İl Sosyal Hizmetler Müdürü Şermin Keskin Başak Konuşmacı olarak katıldı. Şermin Keskin Bıçak, korunmaya muhtaç çocukların bir kuruluş yerine koruyucu aile hizmetlerinden yararlanması konusunda çeşitli bilgiler verdi. Şermin Keskin Başak; "Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Türkiye'nin en köklü kurumlarından birisi olarak, ekonomik, sosyal ve psikolojik yönlerden desteğe korunma ve bakıma gereksinimi olan başta çocuklarımız olmaz üzere tüm yurttaşlarımıza hizmet vermektedir. Sınırlı olanaklar çerçevesinde azami bir gayret ve özveri ile sürdürülen tüm çalışmalarının temel amacı; bu özel ihtiyaç gruplarına en iyi şekilde hizmet sunulmasıdır. Biliyoruz ki; sağlıklı bir toplum ve mutlu yarınlar için sahip olduğumuz en değerli varlıklarımızdır çocuklar. Ve inanıyoruz ki; en az toprak erozyonu kadar önemli olan insan erozyonunun önüne geçmek ancak ve ancak toplumsal bir paylaşımla mümkün olabilecektir. Bu nedenle Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu kimsesiz ve korunmaya muhtaç çocuklar alanında öncelikle hizmet vermeye çalışmaktadır. Bu çalışmalar sırasında korunmaya muhtaç çocukların kuruluş bakımı yerine koruyucu aile hizmetinden yararlandırılmaları özellikle önem verdiğimiz bir konudur" dedi.
Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya İzmir İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü yetkililerinin yanı sıra Aliağa Müftüsü Osman Canbolat, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı ve eğitimciler katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 22:41:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?