18
Mayıs
2024
Cumartesi
ALİAĞA - İZMİR

Koşaner Paşa Aliağa'da

Ege Ordu Komutanı Işık Koşaner, Aliağa'ya gelerek inceleme ve ziyaretlerde bulundu. Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu’yu ziyaret eden Org. Koşaner, el işi altın örme rozet hediyesini kabul etmedi.

Org. Koşaner’i kaymakamlık girişinde Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Belediye Başkanı Tansu Kaya, siyasi partilerin ilçe başkanları ile çok sayıda resmi ve sivil erkan karşıladı.

Kaymakamlık makamında Orgeneral Işıker’e ilçe hakkında bilgi veren Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Aliağa’nın Türkiye açısından stratejik bir öneme sahip olduğunu anlattı.

Kaymakam Bulgurlu, Aliağa’nın Türkiye ekonomisine yön veren bir yapısının olduğuna değinerek, inşaatı devam eden Nemrut Limanlar Bölgesi’nin tam kapasite ile faaliyete geçmesiyle birlikte dip derinliğinin müsait olması nedeniyle, Türkiye’nin 100 bin grastonluk gemi yanaşabilen tek limanı olacağına işaret etti.

"Nemrut iskeleler bölgesi yakın gelecekte en az GAP kadar ülkeye faydalı olacak bir yatırım" diye konuşan kaymakam Bulgurlu, "Aliağa, Petro kimya, demir çelik, gemi ve denizcilik ile birlikte son olarak da enerjinin merkez üssü olmuştur. Böylesine önemli bir ilçenin Nemrut gibi bir liman ile Akdeniz’in başkenti olacağına inanıyorum" dedi.

Ege Ordu Komutanı Işık Koşaner ise, "Aliağa’ya gelmekten fevkalade memnunum. İlçenin ülkemiz için önemini çok iyi biliyorum. Bu bölgenin gelecekte de Türkiye’ye önemli hizmetler verecek yatırımların merkezi olacağına inanıyorum" diyerek, Aliağa Kaymakamı Bulgurlu ve Belediye Başkanı Tansu Kaya’ya çalışmalarında başarılar diledi.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in yılın projesi ödülünü verdiği uluslararası Engelliler Tatil Köyü Projesi hakkında da makamındaki maket üzerinde Orgeneral Işıker’e bilgi veren Kaymakam Bulgurlu, Aliağa’da işlenen el işi altın ve gümüş el işi hasır bilezik ürünlerini Orgeneral Koşaner’e gösterdi.

Elişi örme ürünleri çok beğenen Orgeneral Işıker’e üzerinde Türk Bayrağı arması bulunan bir rozeti hediye etmek isteyen Kaymakam Bulgurlu’ya, "Bu ürün altın mı?" diye soran Koşaner, rozetin altından işlendiği cevabını alınca hediyeyi kabul etmek istemedi.

Org. Koşaner ve beraberindekiler, daha sonra PETKİM’de düzenlenen bir seminere katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2005 Perşembe 16:49:22
Güncelleme :10 Mart 2005 Perşembe 16:51:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?