25
Mayıs
2024
Cumartesi
ALİAĞA - İZMİR

Köylerde sağlık taraması

SAĞLIK TARAMASINA KOŞTULAR

20 Eylül'den bu yana Aliağa'nın köylerinde sağlık taraması yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi, Gezici Sağlık Aracı yoğun ilgi görüyor. Bugüne değin Hacı Ömerli, Çaltıdere, Kalabak, Karaköy ve Çıtak köylerinde yapılan sağlık taramasından toplam Bin 338 yurttaş yararlandı.

Kolestrol, Kan yağları, Böbrek ve Karaciğer testleri, Kan Şekeri, Kansızlık Testleri, Tiroid testi, Hepatit B ve C testleri, Brusella (Malta Humması) testleri, Prostat CA testi ve Diş muayenesini kapsayan taramalardan oldukça memnun olan yurttaşlar uygulamayla ilgili Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ettiler. Son olarak Çıtak Köyü'nde tarama yapan ve kan aldırarak sağlık taramasından yararlanan Köy Muhtarı Yunus Şener “Yapılan hizmetten halkımız oldukça memnun oldu, bizlerde mutlu olduk. Çok güzel bir hizmet. Bu tür uygulamaların devam etmesinden yanayız. Muhtarlık olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Büyük Şehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz'a çok teşekkür ederiz.” dedi. Köy Muhtarı Şener'de yararlandı.

Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi, Gezici Sağlık Aracı; Güzelhisar, Samurlu ve Bozköy'den sonra sağlık taramasına Aliağa kent merkezinde devam edecek. Ücretsiz yapılan taramalar için yurttaşların kimlik kartlarıyla gelmesi gerektiğini belirten yetkililer, kan ve diğer testleri yaptıracak yurttaşların Saat 09.00 ile 11.30 saatleri arasında aç olarak gelmeleri gerektiğini hatırlattı.

SAĞLIK TARAMASINA KOŞTULAR
SAĞLIK TARAMASINA KOŞTULAR
SAĞLIK TARAMASINA KOŞTULAR
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2010 Perşembe 13:17:04
Güncelleme :7 Ekim 2010 Perşembe 14:27:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?