20
Mayıs
2024
Pazertesi
ALİAĞA - İZMİR

Kredi kartı çetesi çökertildi

İzmir'in Aliağa ilçesinde gözaltına alınan 4 kişiden ikisi sorgularının ardından serbest bırakılırken, diğer iki kişi çete üyesi olmak suçlamasıyla tutuklandı.


İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekiplerince Aliağa'da düzenlenen operasyonda haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla örgüt kurmak ve örgüte üye olmak suçlamalarıyla 4 kişi yakalandı. R.Ö. (27) ve C.Ç. (28) ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. İ.A. (24) ve İ.K. (30) ise İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.


Ankara'da yaşayan ve çete lideri olduğu ileri sürülen Ahmet D.'nin (26) bir süre önce Aliağa'ya geldiği, İ.K. vasıtasıyla C.Ç. isimli kişiyi "Benim bankalara borcum var şirket senin adına olsun' diye kandırarak bir şirket kurdurttuğu, İ.A. ve İ.K.'nın ise kredi kartı bilgileri temin ettikleri ve bu bilgilerle kredi kopyalayarak dolandırıcılık yaptıkları öğrenildi.


Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri desteğinde yapılan operasyonda gözaltına alınan şahısların işyeri ve evlerinde yapılan aramalarda ele geçen bilgisayar, CD ve dökümanlara el konuldu. Kredi kartı dolandırıcılığı yapan çetenin, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerince altı aydır takip edildikleri, Ahmet D. isimli çete liderinin Ankara'da olduğu ve İzmir bağlantılarının da yakalanabilmesi için operasyonun sürdüğü öğrenildi.

..
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 18:27:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?