19
Mayıs
2024
Pazar
ALİAĞA - İZMİR

Minik Almanlardan Başkan'a ziyaret

Aliağa Petro Kimya İlköğretim Okulu'nun davetlisi olarak Aliağa 'ya gelen Türk-Alman Devlet Avrupa Okulu öğrencileri Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya'yı ziyaret ettiler.


Türk-Alman Devlet Avrupa Okulu'nun 18 öğrencisi, kendilerini Aliağa da misafir eden öğrenci arkadaşları ve 2 öğretmen nezaretinde bir hafta boyunca Aliağa ve İzmir'i gezdiler.Başkan Kaya'yı ziyaret ederek sorular soran öğrenciler Aliağa da bulunmaktan çok mutlu olduklarını ifade ettiler.

Başkan Kaya öğrencilerin ziyaretinden son derece mutlu olduğunu ifade ederek, "İletişim ve tanışma süreci tüm dünya insanlarını ve ülkeleri kaynaştıracaktır." Dedi. Başkan Kaya Dünya'nın içinde bulunduğu durumun tek sorumlusunun geçmiş kuşakların bu iletişimden yoksun olmasının olduğunu ifade ederek " Eğer dünyamızda savaşlar hala sürüyorsa ve Dünya kan gölü içerisindeyse bunun nedeni geçmişte kurulamayan iletişimdir. Bugün bu çocuklarımızın iki ülke insanları arasında yaşadığı iletişim ve kaynaşma onları ilerde hiçbir zaman düşman olma noktasına getirmeyecektir. Dünya barış, sevgi ve hoşgörü çizgisine bu tür etkinlikler ile daha kolay gelecek ve çocuklarımız daha güzel bir dünyada yaşayacaktır. Ben bu tür organizasyonlar için ne gerekiyor ise yapmaya hazırım" diye konuştu.
Aliağa Petro Kimya İlköğretim Okulu Müdürü Turgay Ceylan da Belediye Başkanı Tansu Kaya'ya teşekkür ederek, "Başkanımız her zaman olduğu gibi desteklerini esirgemedi. Aliağa da ilk olan bu organizasyonda ulaşım ve diğer konularda sayın başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Çok güzel ağırlandılar. İzmir'i Selçuk ve Efes'i ziyaret ettik, gezilesi ve görülesi yerlere öğrencilerimizi götürerek ülkemizi ve Aliağa'yı tanıttık. Bu süre zarfında Başkanımız her konuda bize destek oldu.Eğitim konusunda yaptığı yardımlar ile başkanımız zaten her türlü övgüyü hak ediyor. Organizasyonun devamı gelecek. Bizde ilerleyen yıllarda Avrupa da ki öğrenci arkadaşlarımızı ziyaret edeceğiz" dedi. Başkan Kaya'yı sorular soran öğrenciler daha sonra çiçek ve çikolata ikram ettiler. Başkan Kaya' da öğrencilere içerisinde yap-boz, şapka ve çim adam olan bir çanta hediye etti.

..
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2008 Cuma 12:14:11
Güncelleme :30 Mayıs 2008 Cuma 12:25:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?