26
Mayıs
2024
Pazar
ALİAĞA - İZMİR

Muhteşem 'Diriliş'

ALİAĞA’DA DİRİLİŞ’E BÜYÜK ALKIŞ

İzmir’in Aliağa ilçesinde Aliağa Belediyesi tarafından organize edilen ve Turgut Özakman'ın yazdığı "Diriliş" adlı tiyatro gösterisi büyük ilgi gördü. Samsun Sanat Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahnelen ve sanatseverlerin ücretsiz olarak izlediği 2 perdelik oyun aynı gün 2 kez sahnelendi. Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde sahnelenen ve Çanakkale Zaferi'nin nasıl ve hangi zor koşullar altında kazanıldığını anlatan oyunun bazı sahneleri izleyenlere duygusal anlar yaşattı. İki saat süren oyunda zaman zaman alkışlar yükselse de özellikle Sarıkamış faciası izleyenlere etkileyici bir biçimde aktarıldı.

Aliağalı sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği oyunu Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, ADD Aliağa Şubesi Başkanı Mükerrem Çakın ve Belediye meclis üyeleri de izledi. Performansı ile sanatseverlerden tam not alan ve oyundan sonra ayakta alkışlanan Samsun Sanat Tiyatrosu oyuncularına Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz teşekkür çiçeği sundu. Eseri oyunlaştıran ve yönetmenliğini yapan Yaşar Gündem’de Başkan Oğuz’a Samsun’dan getirdiği Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun'a çıkışını ve Türk halkı ile birlikte Kurtuluş Savaşı'nın başlatıldığını simgeleyen Atatürk heykelini hediye etti.

Aynı zamanda oyunda “Mustafa Kemal Atatürk”ü canlandıran yönetmen Yaşar Gündem, “Diriliş” ile ilgili olarak; Türkiye Cumhuriyeti’nin önsözü Diriliş, Turgut Özakman hocamızın aynı adlı romanından sahneye uyarlandı. Emperyalist güçlerin ülkeyi paylaşma ve İstanbul’u elde etme hayallerini, Çanakkale Zaferi'nin nasıl ve hangi zor koşullar altında kazanıldığını ayrıca Türkiye Cumhuriyetin ne kadar zor şartlarda kurulduğunu anlattık. Amacımız, milim milim kazanılan bu toprakların, nasıl kurtarıldığını anlatmaktı. Gerçi bugünlerde satılsa biz satılmaması için mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

Aliağa’da gördükleri ilgiden mutlu olduğunu ifade eden Gündem; “Aliağalı sanatseverlerden yoğun ilgi göreceğimizi umuyorduk ve öyle de oldu. Çünkü vatanı ve milletine karşı duyarlı olan herkesin izlemesi gereken bir oyun. Bizleri Aliağa halkı ile buluşturan Aliağa Belediyesi’ne çok teşekkür ederiz” dedi. Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz’da; “Vatanımızın ne büyük mücadele sonucunda kurulduğunu anlatması açısından ayrı bir değere sahip. Sahnesi, ışığı, dekoru ve oyuncuların olağanüstü performansı sayesinde etkilenmemek mümkün değil. Gerçekten her Türk vatandaşının izlemesi gereken bir oyun. Oyunda emeği geçen herkesi halkımız adına tebrik ediyorum” dedi.

ALİAĞA’DA DİRİLİŞ’E BÜYÜK ALKIŞ
ALİAĞA’DA DİRİLİŞ’E BÜYÜK ALKIŞ
ALİAĞA’DA DİRİLİŞ’E BÜYÜK ALKIŞ
ALİAĞA’DA DİRİLİŞ’E BÜYÜK ALKIŞ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2009 Pazar 08:47:01
Güncelleme :25 Ekim 2009 Pazar 11:11:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?