26
Mayıs
2024
Pazar
ALİAĞA - İZMİR

Oğuz: İşsizliği çözeceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aliağa Belediye Başkan adayı Ömer Turgut Oğuz, Aliağa’nın 5 yıldır kötü yönetilen bir belediye anlayışıyla çağdaş görünümünden uzaklaştığını ifade ederek, “30 Mart Sabahı Demokratik, katılımcı, dürüst ve saydam belediyeciliği Aliağa’da hayata geçireceğiz” dedi.

CHP Aliağa Belediye Başkan adayı Oğuz’a kentteki sivil toplum örgütleri, odalar ve toplum kesimlerinin desteği her geçen gün artarken, Oğuz son olarak ziyaret ettiği Aliağa Karabüklüler Dayanışma Derneği’nde ilgiyle karşılandı.

Dernek lokalinde Aliağa ile ilgili proje, gözlem ve tespitlerini dernek üyeleri ile paylaşan Oğuz, “Aliağa’nın beş yıldan bu yana ne kadar kötü yönetildiğini hep birlikte yaşayarak gördük. Bugün buraya sizlerin Aliağa ile ilgili düşüncelerini almaya ve çalışmalarımızı anlatmak için geldik. Ben ve arkadaşlarım Aliağa’da dürüst, saydam, katılımcı ve çağdaş bir anlayışla belediyecilik yapmak için bu göreve talip olduk” dedi.

Ömer Turgut Oğuz, halka eşit davranacaklarını dile getirerek, Aliağa'nın geleceğini değiştireceklerini söyledi. Oğuz şöyle konuştu: "Yolsuzluk ve usulsüzlük olmadan belediye nasıl yönetilir bunu herkese göstermek için desteğinizi istiyorum. Göreceksiniz ki seçimden sonra da hep yanınızda olacağım. Başkanlığı belediye içinde değil halkla, esnafın içinde yapacağım. Aliağa’yı, Aliağa’da yaşayan herkesin sıkıntılarını birebir yaşayarak halkın içinden halkımızla birlikte yöneteceğiz."

Ziyaret esnasında Aliağa Karabüklüler Derneği üyeleri Aliağa’da işsizlik oranının her geçen gün artmakta olduğunu belirterek Aliağa Belediyesi’nin işsizlik sorununu çözmesi gerektiğini ifade ettiler. Bunun üzerine söz alan CHP Başkan adayı Oğuz, Aliağa’da yüzlerce sanayi kuruluşunun olduğunu ancak buna rağmen işsizliğin yaşandığını belirterek, "Göreve geldiğimiz andan itibaren ilk işimiz bir istihdam planlaması ve koordinasyonu yaparak işsizlik sorununu çözmek olacak. Bu konuda önce vasıfsız işgücünü eğiteceğiz bölgemizdeki sanayi tesislerinde iş sahibi yapacağız” dedi.

İşsizlik sorununu çözeceklerini ifade eden Oğuz, şöyle devam etti: “Çevremizde bulunan fabrikalar eleman ihtiyacını Aliağa dışından karşılıyor. Eğer sorun Aliağa’da kalifiye eleman bulamamaksa sivil toplum örgütleri ile ortaklaşa çalışarak eğitimler verip aranılan nitelikte kalifiye elemanlar yetiştirip fabrikalara Aliağa’da yaşayan işsizlerimizi yerleştireceğiz. İlçemizde üreten, ilçemizde kazanan sanayi kuruluşlarımızla kurumsal diyalog kurarak, Belediye – Sanayi istihdam işbirliğini başlatacağız. İşsizlik sorununu böyle çözeceğiz."

iha
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2009 Pazartesi 13:25:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?