19
Mayıs
2024
Pazar
ALİAĞA - İZMİR

Oğuz'a plaketli teşekkür

İzmir İl İzci Kurulu Başkanı Ramazan Varlı ve Aliağa İzci Kurulu Başkanı Ali İhsan Bostancıoğlu Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz’u makamında ziyaret etti.

Aliağa Belediyesi’nin Seferihisar Mahalli kampına verdiği destekten dolayı teşekkür eden Bostancıoğlu ve Varlı Belediye Başkanı Oğuz ve Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Eren’e teşekkür plaketi sundu.

21 Haziran’da sona eren ve Aliağa'da ki okulundan 68 kişilik ekip ile Seferihisar Mahalli kampına katıldıklarını belirten Aliağa İzci Kurulu Başkanı Ali İhsan Bostancıoğlu; “7 gün süren ve İzmir’den toplam 450 izcinin katıldığı kampımıza Aliağa Belediyesi’nin destek vermesi ve katkı yapması bizleri mutlu etti.

Kendilerine bu konudaki duyarlılıklarından ötürü teşekkür ederiz” dedi. Millî Eğitim Bakanlığı Okul içi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanlığına bağlı olarak faaliyetlerini yürüttüklerini belirten Bostancıoğlu yaptıkları çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi; “Yılda 2 defa periyodik olarak Cumhuriyet ve Egemenlik kampı ve izci yürüyüşü yapıyoruz. Aliağalı izciler olarak ayrıca Uçansu Şelalesine gezi, Devrim Şehidi Kubilay’ı anma töreni, Kızılay’ın kan bağışı kampanyasına destek, Sabahat Akşiray Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi’ni ziyaret gibi bir çok aktivite de bulunduk. Geçtiğimiz Aralık Ayında Kaymakamımızın da katıldığı kermesli yemin töreni düzenledik”

İzci Andına ve İzci töresine bağlı herkesin izci olabileceğini belirten Bostancıoğlu İzci olmak isteyen öğrencilerin okullarımızdaki izci liderlerine başvurmaları gerektiğini belirten Bostancıoğlu Aliağalı izciler olarak en büyük sorunlarının izci evlerinin olmaması olduğunu söyledi.

Birbirleriyle kaynaşıp, tanışarak; kendine güvenen, birlik ve beraberlik duygusu gelişmiş, bilgi alışverişi içinde bulunan bireyler olmaları amaçlanan genç izcilerin çalışmalardan memnuniyet duyduğunu belirten Başkan Oğuz ise; “İzci kurulu başkanlarını ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduk. İlçemizde İzciliğin gelişimi ve yaygınlaşması için Belediye olarak imkanlarımız ölçüsünde elimizden gelen katkıyı her zaman yapacağımızdan kuşkunuz olmasın” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 16:42:59
Güncelleme :2 Temmuz 2009 Perşembe 16:51:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?