25
Mayıs
2024
Cumartesi
ALİAĞA - İZMİR

Oğuz'dan Kadınlar Günü mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa Belediye Başkan Adayı Ömer Turgut Oğuz, dünya emekçi kadınlar günü nedeniyle yayınladığı mesajında, kadının toplumda ekonomik olarak güçlü hale getirilmesi için yerel yönetimlere büyük görevler düştüğünü söyledi.

Kadınların ekonomiye olan katkısının artması gerektiğini belirten CHP Belediye Başkan Adayı Ömer Turgut Oğuz; "Kadının ekonomiye olan katkısının artması için mesleki eğitim ve istihdam projelerine ağırlık verilmeli. Kadının çalışma yaşamına katılması ekonomik ve sosyal projelerle teşvik edilmeli. Aliağa'da bu anlamda ciddi sorunlar var. Kadınlarımız ve genç kızlarımıza mesleki eğitim vererek istihdamı sağlanmalı. Aliağa'da son 5 yılda ne yazık ki bu anlamda yerel yönetim tarafından sorunu çözecek bir çalışma yapılmamıştır" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin kadınların siyaset yapabilmesi için en uygun parti olduğunu belirten Oğuz; "Cumhuriyet Halk Partisi, bazı partiler gibi siyasette kadınları vitrin olarak kullanmamıştır. Bunun en güzel örneği bu dönem Aliağa Belediyesi meclisinde görev alan 6 arkadaşımızdan üçü bayan ve şu anki ilçe başkanımızın da bayan olmasıdır. Kendisi şu anda Aliağa'da bayan tek ilçe başkanıdır. Birçok kadın dernekleri böylesi günlerde -Kadının adı yok- diye eylem ve protestolar yaparken biz parti ve örgüt olarak çok rahatız. Çünkü CHP'nin anlayışı kadınların her alan ve aktif olarak rol almasını desteklemiş ve bu konuda üzerimize düşeni fazlasıyla yapmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu seçimlerde de kadınlarımıza ne kadar önem verdiğimizi yine belediye meclis üyesi ve il genel meclis üyesi listemizde 7 bayan adaya yer vererek bunu bir kez daha gösterdik ve diğer siyasi partilerden bu konuda ne kadar önde olduğumuzu kanıtladık" şeklinde konuştu.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutlayan CHP Belediye Başkan adayı Ömer Turgut Oğuz; "Büyük önder Mustafa Kemal ve Cumhuriyet sayesinde sosyal hayatın içine giren, Medeni Kanun ile eşit vatandaşlık hakkı kazanan; Kurtuluş Savaşı'nda erkeklerle omuz omuza mücadele eden ve aydınlanma ateşini yakan; Atatürk devrimlerinin özü olan kadınlarımız, yurdumuzun bu aydınlık yolunda en büyük güvencedir. Kadın ve erkeğin eşit bireyle olarak paylaştıkları dünyada herkesin daha mutlu olacağına olan inancımla, bu anlamlı günde tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar gününü kutluyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2009 Cumartesi 13:33:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?