27
Mayıs
2024
Pazertesi
ALİAĞA - İZMİR

Okul geçit kıyafetleri ALTO'dan

İzmir'in Aliağa ilçesinde Aliağa Ticaret Odası tarafından ilköğretim okullarına 'Okul geçit görevlisi' kıyafetleri hediye edildi.

Okul Geçit kıyafetleri, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka tarafından Aliağa Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen trafik haftası kutlama programı kapsamında okullara dağıtıldı.

Aliağa Ticaret odası Başkanı Adnan Saka, okullarda trafik eğitiminin önemine dikkat çekerek, "Öğrencilerimize trafik bilincini daha çok küçük yaşlarda vererek hem onların gelecekte trafikte güvenli davranmalarına hem de eğitimleri esnasında trafik kazalarından korunmaları için trafik eğitimlerine büyük önem veriyoruz. Oda olarak 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 134 üncü maddesinde belirtilen 'Okul Geçidi Görevlileri' uygulaması kapsamında ilçemizdeki 5 ilköğretim okuluna geçit görevlisi kıyafeti hediye ederek öğrencilerin trafik konusunda bilinçlenmelerine katkı sağlamak istedik" dedi.

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Saka, Trafik kazalarının önlenmesinde küçükten büyüğe kadar herkesin sorumluluğu ve görevi olduğunu söyleyerek, “Ülkemizde trafik kazalarında yılda binlerce yurttaşımız hayatını kaybediyor veya yaralanıyor. Her geçen gün araç ve sürücünün arttığı ülkemizde trafik eğitiminin önemini küçük yaşta vermek zorundayız” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 23:24:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?