27
Mayıs
2024
Pazertesi
ALİAĞA - İZMİR

Okullar ilaçlandı

ALİAĞA’DA DOMUZ GRİBİNE KARŞI OKULLAR İLAÇLANDI

İzmir’in Aliağa ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullar domuz gribi virüsünün yayılması tehlikesine karşı dezenfekte edildi.

Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdür’ü Yakup Tatlıcı, bugün ülke genelinde okulların ilaçlama yapılması için tatil edildiğini hatırlatarak; “Olası domuz gribi vakalarının önüne geçebilmek için çok detaylı bir temizlik yapıyoruz. Tüm okullarımıza yeteri kadar dezenfekte ve temizlik maddesi gönderildi. Bu çalışmaları bizzat takip ediyorum. Geçtiğimiz Salı günü okul müdürlerimiz, Sağlık Grup Başkanı Özkan Orhun ve Aliağa Belediyesinden Ziraat Mühendisi Erkan Gökçe ile birlikte çalışarak bir eylem planı hazırladık. Bu plan çerçevesinde Atatürk İlköğretim okulundan başlayarak Cumartesi gününe kadar bütün okullarımız ilaçlanıp dezenfekte edilecek. Pazartesi gününden itibaren de okul müdürlerimizde velilerimizle bilgilendirme toplantıları yapacaklar , Sadece okullarımızda değil evlerimizde de gerekli önlemi almalıyız” dedi

Gribin Kasım ayı ortalarında daha etkili olacağını düşündüklerini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı; “Müdürlerimiz ve öğretmenlerimiz konunun hassasiyetinin farkındalar ve büyük bir özveriyle çalışıyorlar. Aynı özveriyi velilerimizden ve herkesten bekliyoruz. Okullarımızın ilaçlanması Belediyemiz tarafından ücretsiz yapıldı. Bu çalışmalar yıl boyu devam edecek. Öğretmen ve öğrencilerimizi devamlı olarak domuz gribi hakkında bilgilendiriyoruz. Bize yaptığımız çalışmalarda destek veren herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

ALİAĞA’DA DOMUZ GRİBİNE KARŞI OKULLAR İLAÇLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2009 Cuma 15:21:04
Güncelleme :30 Ekim 2009 Cuma 15:26:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?