18
Mayıs
2024
Cumartesi
ALİAĞA - İZMİR

Petkim'den seka işçilerine destek

İzmir’in Aliağa İlçesi’nde bulunan Petro-Kimya Holding A.Ş.’de (PETKİM) çalışan Petrol İş Sendikası’na üye işçiler, bu sabah yaptıkları eylemle İzmit SEKA işçilerine destek verdi.

Sabah saatlerinde fabrikaya gelen işçiler, PETKİM A kapısı önünde toplandı. Sayıları yaklaşık 800’ü bulan işçilere gece vardiyasından çıkan yaklaşık 700 işçi de katıldı. "Bu ülke satılık değil", "Her yer SEKA, her yer direniş" şeklinde sloganlar atan işçiler, SEKA’nın kapatılmasına tepki gösterdi.

İşçilere hitaben bir konuşma yapan Petrol İş Aliağa Şube Başkanı İbrahim Doğangül, Cumhuriyet’in ilk yıllarında kurulan kamu iktisadi teşekküllerinin birer birer satıldığını ifade ederek, "Hiçbir iktidar, TÜPRAŞ, PETKİM, TEKEL, SEKA, THY, Telekom, limanlar, tarım işletmeleri ve tüm KİT’leri adeta yağma ve talan biçiminde gözden çıkarmamıştı.

SEKA işçileri işine, aşına ve işyerine sahip çıkarak, aileleriyle birlikle iktidarın bu girişimlerine sessiz kalmayarak, bayramda bile işyerinden ayrılmayarak mücadelelerini sürdürmektedir. PETKİM, TÜPRAŞ, TEKEL eylemleri ve günlerdir süren SEKA direnişi bütün işçilerin onuru olmuştur. Bu direnişe sahip çıkmak bütün çalışanların görevidir" dedi.

Doğangül, 26 Şubat Cumartesi günü saat 10.00’da Türk-İş Bölge Temsilciliği önünden otobüslerle SEKA işçilerine destek için İzmit’e gideceklerini de açıkladı.

Polisin ve PETKİM güvenlik elemanlarının geniş güvenlik önlemleri aldığı eylemde, işçiler sık sık Doğangül’ün sözlerini slogan ve alkışlarla kesti. Konuşmanın ardından sabah vardiyasına gelen işçiler, tesislere girerek saat 08.40’da işbaşı yaptı.

Öte yandan Petrol İş Sendikası, SEKA işçilerine destek için imza kampanyası başlattı. Petrol İş Sendikası’nın örgütlü bulunduğu tüm yerlerde kurulacak olan imza standlarında 3 gün boyunca imza toplanacak. Bu amaçla bugün Aliağa Demokrasi Meydanı’na da bir imza standı kurulacağı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2005 Çarşamba 11:44:36
Güncelleme :23 Şubat 2005 Çarşamba 11:52:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?