18
Mayıs
2024
Cumartesi
ALİAĞA - İZMİR

Petrol-İş Aliağa'da gönüller SEKA'daydı

SEKA’nın kapatılmasına karşı tüm Türkiye çapında başlatılan iş yeri terk etmeme eylemine, İzmir’in Aliağa İlçesi’nde Petrol-İş Sendikası tarafından destek verildi. Petkim A Kapısı’nda dün saat 16.45 sıralarında toplanmaya başlayan ve gelen vardiya işçilerinin de katılımıyla sayıları 2 bin 250’yi bulan işçiler, iş yerlerini terk etmedi.

Eyleme katılan işçilere hitaben konuşan Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı İbrahim Doğangül, SEKA işçilerinin haftalardır süren direnişinin, ülkenin onurlu bir direnişi olduğunu belirterek, "SEKA işçileri; işine, aşına ve işyerine sahip çıkarak, aileleri ile birlikle iktidarın bu girişimlerine sessiz kalmayarak, bayramda bile iş yerinden ayrılmayarak mücadelelerini sürdürmektedir. PETKİM, Tüpraş, TEKEL eylemleri ve günlerdir süren SEKA direnişi bütün işçilerin onuru olmuştur. Bu direnişe sahip çıkmak bütün çalışanların görevidir" dedi.

Daha sonra Türk-İş tarafından hazırlanan bildiri, Petrol-İş Sendikası Petkim Fabrikalar İş Yeri Baş Temsilcisi Haydar Durgeç tarafından okundu.

Bu arada bir açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aliağa Başkanı Kahraman Cengiz de, hükümetin SEKA’yı kapatmaması gerektiğini savundu. Cengiz, "SEKA’nın kapatılmasında kamu yararı yoktur. SEKA’ya kapatmak, işsizler ordusuna yeni işsizlerin eklenmesi demektir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2005 Cumartesi 20:41:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?