19
Mayıs
2024
Pazar
ALİAĞA - İZMİR

Petrol işçileri eylemde

Aliağa’da Petkim ve Tüpraş’da örgütlü bulunan Petrol İş Sendikası Aliağa Şubesi, Petkim B kapı önünde bir eylem düzenleyerek SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı’na devri, Petkim ve Tüpraş’ın özelleştirilmesi ve araç muayene istasyonlarının özelleştirilmesine karşı eylem yaptı.

Bu sabah Petkim Siteler Mahallesi yakınındaki kavşakta servis araçlarından inerek yaklaşık 500 metre yürüyen ve Petkim B kapı önüne gelen Petrol İş Sendikası’na bağlı işçilere, TÜPRAŞ işçileri de destek verdi. Petkim B kapı önünde toplanan yaklaşık 2 bin sendikalı işçi, sloganlar atarak hükümetin ekonomide ve sağlık alanındaki özelleştirme uygulamalarını protesto etti.


Eylem boyunca Petkim güvenlik ekipleri ve Aliağa Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polislerin geniş güvenlik önlemleri aldığı dikkati çekerken, bir basın bildirisi okuyan Petrol İş Aliağa Şube Başkanı İbrahim Doğangül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, "SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı’na devrinden ve Petkim-TÜPRAŞ’ın özelleştirilmesinden vazgeçin" dedi. Doğangül konuşmasında, "Biz Aliağa işçileri ve emekçileri olarak Başbakan’a buradan sesleniyoruz. SSK hastanelerini Sağlık Bakanlığı’na devretmek ile amacınız, bizlere daha iyi sağlık hizmeti vermek değildir. SSK’nın bugün içinde bulunduğu olumsuz koşulları öne sürerek kandıramazsınız. Sizin niyetiniz biz işçilere değil, sağlığı tamamen özel tekellere açarak, sermaye gruplarına daha iyi hizmet verebilmektir" şeklinde konuştu.


Hükümetin devlet kaynaklarını israf ettiğini ve sağlık alanında kaynakların ilaç tekellerine kaptırıldığını iddia eden Doğangül, "Halkımızın paralarını ilaç tekellerine kaptıracağınıza, SSK’nın ilaç fabrikalarına harcasaydınız. Nerdeyse bütün tetkik ve tahlilleri özel laboratuarlara yönlendireceğinize, o paralarımızla SSK’ya yatırım yapsaydınız. Tahsil etmediğiniz primleri toplayıp, yeni hastaneler yapsaydınız, yeni doktor ve sağlık personeli alsaydınız. Bütçeden, bankaları hortumlayanlara veya bir avuç faizciye aktardığınız vergilerimizi, (bütün dünyada olduğu gibi) sosyal devletin gereği olarak, sağlığa eğitime, sosyal güvenlik kurumlarına aktarsaydınız! Bunların hiçbirini yapmayarak aynen "yavuz hırsız" gibi davranıyorsunuz" dedi.
Konuşması sık sık, "Aliağa direnişimiz devam edecek, iş ekmek yoksa barış da yok, dinere direne kazanacağız, özelleştirmeye hayır gibi sloganlarla kesilen Doğangül, "SSK Hastanelerinin devri, sağlığı tamamen özelleştirmeye giden yolun başlangıcıdır; bunu belki herkesten gizleyebilirsiniz ama Aliağa işçilerinden asla. Sizin anlayışınıza göre satılmayacak yer yok. Halkın değil, bir avuç sermayedarın çıkarlarına göre bütün toplumu yeniden yapılandırmaya şartlanmış vaziyettesiniz, çünkü sizi yönetenler böyle istiyor" diye konuştu.

aliağa
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2004 Salı 12:47:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?