18
Mayıs
2024
Cumartesi
ALİAĞA - İZMİR

Sel ve su baskınına karşı önlem

ALİAĞA BELEDİYESİ SEL VE SU BASKINI RİSKİNE KARŞI ÇALIŞIYOR

Özellikle yağışlı hava sonrası trafiğin aksamasına ve su birikintilerine neden olan Çanakkale yolu üzerine 150 metrelik 600’lük yağmur suyu kanalı döşendi. Aynı şekilde Atatürk İlköğretim Okulu bölgesinde İstiklal Caddesi üzerinde de yağışlar sonrası binaların alt katlarını tehdit eden yağmur sularının çevreye zarar vermemesi için 50 metrelik yağmur suyu kanalı döşendi.

Bir kaç ay öncesi de yine Çanakkale yolu üzerinde Mimar Sinan Caddesi ile 254 Numaralı Sokağın kesiştiği noktada aynı sorun nedeniyle çalışma yaptıklarını hatırlatan Aliağa Belediyesi Fen İşleri Müdürü Erkan Altınova “Geçtiğimiz aylarda Mimar Sinan Caddesi ile 254 Numaralı Sokağın Çanakkale yolu üzerinde kesiştiği noktada yaşanan sorunları çözmek için 80 Metre 600’lük ana kolektör, 60 Metre 400’lük ızgara taşıyıcı hat döşedik. Yaptığımız çalışma ile o bölgede su birikintilerine ve kavşakta trafiğin aksamasına neden olan sorunu çözdük. Aynı şekilde yine Çanakkale yolu üzerinde yine şehir içersinde, bu kez bir başka noktada su taşkınları yaşanmaması için 150 metrelik 600’lük atık suların akmasını sağlayan boru döşedik. Ayrıca Atatürk İlköğretim Okulu önünde İstiklal Caddesi üzerine 50 metrelik yağmur suyu kanalı döşedik. Çünkü Rehabilitasyon Merkezi ile Atatürk ilköğretim Okulu arasında kalan adada bulunan binaların alt katlarında yağmur sonrası sorunlar oluyordu. Bu bölgelerde artık sorun olmayacak” dedi.

Yaşanan yağışlar sonrası sorun yaşanan tüm noktaları yerinde gördüğünü belirten Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz “Yaşanan olumsuzluklarda sorunun tek muhatabı biz olmasak da sorunlar halkımızı etkilendiği için bir an önce çözüme ulaştırmaya çalışıyoruz. Bir kısmını karayolları ile bir kısmını İZSU ile bir kısmını da kendi imkanlarımız ile çözdük ve belli plan ve program dâhilinde çalışmalarımız devam edecek” dedi.

ALİAĞA BELEDİYESİ SEL VE SU BASKINI RİSKİNE KARŞI ÇALIŞIYOR
ALİAĞA BELEDİYESİ SEL VE SU BASKINI RİSKİNE KARŞI ÇALIŞIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2010 Çarşamba 09:59:02
Güncelleme :6 Ocak 2010 Çarşamba 14:28:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?