18
Mayıs
2024
Cumartesi
ALİAĞA - İZMİR

Sınav stresini yenmenin yolları

SINAV STRESİNİ YENMENİN YOLLARI ALİAĞA'DA ANLATILDI

Aliağa Belediyesi, Atatürkçü Düşünce Derneği Aliağa Şubesi’nin de katkılarıyla “Sınav Stresi ve Baş Etme Yolları” konulu panel düzenledi. Psikolog Dr. Mevlüt Ülgen ve Psikolog Hakan Bakır’ın konuşmacı olarak katıldığı panel, Petrol-İş Seminer Salonu’nda gerçekleşti. Panele, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Nazan Keskin, ADD Yönetimi, Aliağa Belediyesi Halkla İlişkiler Sorumlusu Yücel Laçinel, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Psikolog Dr.Mevlüt Ülgen, “ Sınav kaygısı, bilgilerimizi, sınav sırasında, etkili bir biçimde kullanmamıza engel olur ve başarının düşmesine yol açar” dedi. Olumsuz düşünce tarzımız, yeteri kadar hazırlanamama, okul, öğretmen, anne- baba ve çevrenin tutumu, gerçek dışı beklentilerimiz, kişilik özelliğimiz sınav kaygısını etkiler. Sınav kaygımızı, fizik ve nefes egzersizleri yaparak, beslenmemize dikkat ederek, uykumuza özen göstererek, zihinsel düzenleme teknikleri uygulayarak yani, daha çok olumsuz cümleler kurmak yerine daha olumlu düşünerek yenebiliriz” dedi. Ayrıca sınavdan önce son hafta yeni bilgiler öğrenmek yerine bildiğiniz konuları tekrarlayın, dengeli beslenin, uyku düzeninize dikkat edin, yorucu olmayan fizik egzersizleri yapın” diyerek öğrencilere başarılar diledi.

Psikolog Hakan Bakır ise, “Beklenti düzeyi ne kadar yüksekse kaygı ve stres düzeyiniz o oranda yüksek oluyor, sınava girerken heyecanlanmanız kadar doğal bir şey olamaz, sınavı kaygı değil başarı kazandırır ” dedi. Sınavdan son 24 saat önce bütün çalışmalarınızı durdurun ve dinlenin, beslenmenize de dikkat edin “diyerek sınava girecek öğrencilerin sorularını yanıtladı. Panelin sonunda ADD Başkanı Nazan Keskin ve Aliağa Belediyesi Halkla İlişkiler Sorumlusu Yücel Laçinel panelistlere teşekkür edip çiçek takdim ettiler.

SINAV STRESİNİ YENMENİN YOLLARI ALİAĞA'DA ANLATILDI
SINAV STRESİNİ YENMENİN YOLLARI ALİAĞA'DA ANLATILDI
SINAV STRESİNİ YENMENİN YOLLARI ALİAĞA'DA ANLATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2010 Salı 12:11:02
Güncelleme :6 Nisan 2010 Salı 14:33:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?