29
Mayıs
2024
Çarşamba
ALİAĞA - İZMİR

'Şoför arabadan atladı'

İzmir'in Aliağa ilçesinde meydana gelen ve 4 öğrencinin ölümü ile sonuçlanan kaza ile ilgili hastanede tedavi gören öğrenciler şok bir iddiada bulundu.

Kendilerini ziyaret eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e kaza anını anlatan yaralı bir öğrenci, "Kazadan hemen önce şoför kapıyı açarak araçtan atladı" dedi. Bu iddia karşısında şok olan Bakan Çelik, yanında bulunan İzmir Valisi M. Cahit Kıraç'a konunun araştırılması talimatını verdi.

İzmir'in Aliağa ilçesine bağlı Yeni Şakran beldesinde meydana gelen öğrenci servisi kazasının ardından yaralı öğrencileri ziyaret eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, şok bir iddia ile şaşkına döndü. Aliağa Devlet Hastanesi'nde tedavi gören yaralı öğrencileri ziyaret eden Bakan Çelik, geçmiş olsun temennisinde bulundu. Veliler ve öğrenciler ile görüşen Bakan, bir öğrenci velisi ve başka bir öğrencinin iddiaları üzerine şok oldu. Ziyaret ettiği İsmail Kuzu isimli öğrencinin velisi Ali Kuzu, Bakan Faruk Çelik'e kazanın olduğu sırada servis şoförünün direksiyonu bırakarak araçtan atladığını söyledi.

Ali Kuzu, "Ben çocuğuma kazanın nasıl olduğunu sordum. Bana olayı anlatırken, şoförün araçtan atlayarak kendini kurtardığını söyledi. Bu nasıl bir iştir sayın bakanım. Şoför çocukları kurtarması gerekirken, tam tersine önce kendini kurtararak çocuklarımızı ölüme terk etmiş" dedi. Bu iddia üzerine şaşkınlığını gizleyemeyen Bakan Faruk Çelik, konunun araştırılacağını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı başka bir odada tedavisi devam eden Ünal Korkum'un yanına gelerek geçmiş olsun dileğinde bulundu. Meydana gelen kazayı bakana anlatan Ünal Korkum isimli öğrenci, "Arabanın freni patladı dediler. Çok hızlı gidiyorduk. Arkadaşlarım, şoförün atladığını görmüşler. Sonra bir anda çok büyük bir gürültü ile devrildik. Sonrasını hatırlayamıyorum" dedi.

Bakan Çelik Ünal, Korkum isimli öğrencinin bu konuşması üzerine yanında bulunan İzmir Valisi M. Cahit Kıraç'a dönerek konunun araştırılmasını ve gerekenin yapılması talimatını verdi.

Bu arada önceki gün adliyeye sevk edilen servis aracının şoförü İsmail Tüylüoğlu, nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kaza ile ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 13:50:41
Güncelleme :12 Eylül 2008 Cuma 13:56:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?