30
Mayıs
2024
Perşembe
ALİAĞA - İZMİR

Sosyal Denge Sözleşmesi'nde mutlu son

Aliağa Belediyesi ile Bem-Bir-Sendikasına bağlı memurlar arasında sosyal denge sözleşmesi mutlu sona ulaştı. Belediye ile memurlar arasında imzalanan sosyal denge sözleşmesine göre Belediye de çalışan memurların ücretlerinde iyileştirme yapıldı.


Aliağa Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen imza törenine katılan Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, ülkenin içinde bulunduğu kriz ortamında maaş iyileştirmesi yapılmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek; "Aliağa Belediyesi ile yaptığımız tüm görüşmeler olumlu geçti. Bu kriz ortamında ücretlerimizde yapılan iyileştirme memnuniyet verici. Memurlar olarak yüzümüzde ki gülümseme de artacak ve işimize daha da sıkı sarılacağız. Biz mücadelemizi her safhada gösteriyoruz. Vatanımıza ve milletimize sahip çıkmak memurların görevidir" şeklinde konuştu.
Sendikaların birer sivil toplum kuruluşu olduğunu hatırlatan Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya ise yaptığı konuşmada; "Biz hiçbir işçimizin ve memurumuzun ücretlerini geç ödemedik. Çünkü bizim düsturumuz emeği olanın teri kurumadan hakkını vermekten geçer. İşçisiyle memuruyla barışık bir belediyecilik anlayışına sahibiz" dedi.


Karşılıklı olarak imzalanan sözleşmeden sonra memurlarla hatıra fotoğrafı çektiren Belediye Başkanı Tansu Kaya, Hac yolculuğuna çıkacağını belirterek helallik istedi. Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen imza törenine, Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya'nın yanı sıra; Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, Bem-Bir-Sen İzmir İl Başkanı Abdurrahim Şenocak, Bem-Bir-Sen İzmir Şube Başkanı Kamuran Han, Bem-Bir-Sen Gaziemir Belediyesi İş Yeri Temsilcisi Ali Kalkan, Öz Gıda- İş Sendikası İzmir İl Başkanı Sabri Adaş ve Aliağa Belediyesi'nde çalışan memurlar katıldı. Sosyal Denge Sözleşmesine göre memurlara her ay ödenen 450 TL 100 TL arttırılarak 550 TL'ye, Müdür ve üstü görevlilere 550 TL olarak ödenen miktara da 100 Tl zam yapılarak 650 TL'ye yükseltildi. Bütün memurlara Kasım ve Mart aylarında olmak üzere iki kez 500 TL ikramiye ödenmesi kabul edildi. Memurlara ödenen eğitim yardımı ile Ramazan ve Kurban Bayramlarında ödenen miktarda arttırıldı. Bu artışların belediyeye yıllık 158 bin TL ek ödeme yükü getirdiği açıklanırken her memurun maaşlarına ek olarak 750 TL almasına olanak sağladığı belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 16:54:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?