25
Mayıs
2024
Cumartesi
ALİAĞA - İZMİR

Sosyete pazarına hayır

SOSYETE PAZARINA HAYIR DEDİLER

Bazı kişi ve firmaların Aliağa Kapalı Pazaryeri'nde haftanın bir günü Sosyete pazarı kurulması yönünde girişimlerde bulunması üzerine, Aliağa Ticaret Odası- Belediye Meclisi müşterek toplantısında alınan karar doğrultusunda Oda tarafından ilçede yapılan anketten Sosyete Pazarı'na hayır kararı çıktı.

Aliağa Ticaret odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, yaptığı açıklamada, oda tarafından ilçedeki ticaret erbabı ve esnaf arasında yaptırılan anket sonuçlarını Aliağa Kamuoyu ile paylaştı. Saka, geçtiğimiz ay Aliağa Ticaret Odası Meclisi ile Belediye Meclisi'nin müşterek toplantısında da gündeme gelen ve anket yapılarak esnafın konuya bakışının öğrenilmesi karar verilen Sosyete pazarına Aliağa esnaf ve ticaret erbabının olumsuz baktığını açıkladı. Aliağa Ticaret odası Başkanı Adnan Saka, Sosyete Pazarı gibi girişimler yerine ilçe esnaf ve ticaret erbabının bir araya gelerek oluşturacağı, sağlıklı projelerle kentteki ticari potansiyelin geliştirilmesini, kentte kazanılanın yine kent ekonomisi içinde kalması gerektiğini kaydetti. Saka; “Biz öncelikle Aliağa'da vergisini ödeyen, eleman çalıştırıp istihdam yaratan, kent ekonomisine güç veren Aliağa esnaf ve ticaret erbabımızın güçlendirilmesi ve geliştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda geçmişte de şimdi de aynı şekilde bakıyoruz. Dışarıdan esnaf getirmek doğru değil. Çünkü Sosyete Pazarı gibi önerilerle gelenler önce yeri kiralayıp, daha sonra kent dışından başkalarına kiralıyorlar. Biz önce Aliağa'yı, Aliağa ticaret erbabını düşünmeliyiz. Aliağa esnaf ve ticaret erbabı bir araya gelerek, ilçedeki kurumlarla işbirliği halinde böyle bir projeyi yapabilir. Aliağa'da kazanılan Aliağa'da kalsın istiyoruz” dedi.

BELEDİYE MECLİSİ- TİCARET ODASI MECLİSİ MÜŞTEREK TOPLANTISINDA ANKETLE ESNAFA SORULMASI KARARI ALINDI

Aliağa Ticaret odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka; “Geçtiğimiz ay belediye Meclisimiz ile Oda Meclisimizin müşterek toplantısında bu konu gündeme gelmişti. Orada alınan karar gereği bu konuyu ilgili sektörlerde faaliyet gösteren esnafımıza ticaret erbabımıza sorduk” dedi. Saka; “Odamız tarafından 25-26 Şubat tarihlerinde yapılan araştırmada; Esnaf ve Ticaret erbabı ile işyerlerinde yüz yüze görüşme yapılarak öncelikle ekonomik durumla ilgili, ardından muhtemel bir Sosyete Pazarı'nın kurulmasına dönük düşünceleri soruldu. Araştırmada; Aliağa'nın kent merkezi'ndeki; Tekstil -Konfeksiyon, Ayakkabı Çanta, Ucuzluk Pazarı- oyuncak, Zücaciye, İletişim, Bijuteri ve Halı perde Sektörlerinde faaliyet gösteren ticaret erbabına sorular yöneltildi” dedi

ESNAFIN YÜZDE 80'İ KURULMASINA KARŞI

ALTO Başkanı Saka;“Anket Verilerine göre Sosyete Pazarı'nda yer alması muhtemel sektörlerde faaliyet gösteren Aliağa Esnafı, Sosyete Pazarı kurulmasına yüzde 70 oranında “hayır” dedi. Bu orana kararsızların yüzde 12-13 oranı da dahil edildiğinde Sosyete Pazarı kurulmasına görüşülen esnafın en az yüzde 80'inin olumsuz baktığı sonucu çıktı” diye konuştu.Başkan Saka, Anketle, Yaşanan ekonomik kriz ve buna bağlı olarak reel sektörün nasıl etkilendiği de tespit edildiğini ifade ederek, Görüşülen esnaf ticaret erbabının yüzde 81'i son dönemde iş hacminin ve satışlarının düştüğünü, tüketici taleplerinin azaldığını belirtti.

İLGİLİ TÜM KURUMLARA GÖNDERİLDİ

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Anket verileri ve sonuç raporunun ilçedeki ilgili kurumlara da gönderildiğini ifade etti.

SOSYETE PAZARINA HAYIR DEDİLER
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2010 Çarşamba 17:45:02
Güncelleme :25 Mart 2010 Perşembe 00:24:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?