19
Mayıs
2024
Pazar
ALİAĞA - İZMİR

Su mağdurlarına tankerli destek

İzmir'in Aliağa İlçesi'nde İZSU tarafından ilan edilen tarihten bir gün önce suların kesilmesiyle mağdur olan vatandaşların imdadına Aliağa Belediyesi yetişti.


İZSU tarafından içme suyu ana hat ve vana yenileme çalışmaları nedeniyle 9 Temmuz 2008 Çarşamba günü 08.00'den 10 Temmuz 2008 Perşembe günü 20.00'ye kadar suların kesileceği duyurulmasına rağmen 8 Temmuz 2008 Salı günü 11.00'de suların kesilmesi üzerine hazırlıksız yakalanan Aliağalılar, Aliağa Belediyesi tarafından mahallelere tankerle su servisi yapılması üzerine rahat bir nefes aldı. Suların 36 saat kesileceğini beklerken birden bu sürenin 57 saate çıkmasına isyan eden Aliağalılar evlerinde buldukları her şişeyi dahi doldurdu. Tankerle yapılan su servisine çoluk çocuk akın ederek kaplarını dolduran vatandaşlar, bu sıcak havalarda yaşanan bu kesintiye anlam veremediklerini belirterek; "Bu çalışma çok gerekli olabilir ama en azından bölge bölge keserek de yapılabilirdi. Çoluk çocuk herkes perişan. Hazırlıksız yakalanmamıza rağmen belediyenin bu uygulaması sayesinde bir nebze rahat nefes aldık" şeklinde konuştu.


Vatandaşların mağdur olmaması için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya, ilan edilen saatten önce su kesintisi yaşanacağını kendilerinin de bilmediğini belirterek; "Bir haftadır ilan edilen zamandan yaklaşık bir gün önce başlayan su kesintisi nedeni ile birçok vatandaşın mağdur olması üzerine bu uygulamayı yaptık. Ekiplerimiz imkanlarımız ölçüsünde her mahalleye bu hizmeti götürecek" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2008 Perşembe 11:25:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?