23
Mayıs
2024
Perşembe
ALİAĞA - İZMİR

Tarihi eser operasyonu

Aliağa'da polise sikke satmaya çalışan bir kişi yakalandı. Yakalanan şahsın otomobili ve evinde yapılan aramada çok sayıda tarihi eser ele geçirildi. Aliağa ve İzmir polisinin yaklaşık 3 önce takibe aldığı Erdem Işıkçı (44), dün alıcı kılığındaki sivil polislerle iletişim kurarak çeşitli dönemlere ait tarihi eserleri satmak istedi.

Saat 16.30 sıralarında Aliağa Zeytinli Park’ta sivil polislerle buluşan Işıkçı, satmak üzere anlaştığı sikkeleri otomobilinden alıp polislere vermek üzereyken suçüstü yakalandı.

Erdem Işıkçı’nın üzerinde ve otomobilinde yapılan aramada 4 bronz haç, 1 adet kurşun aslan başı, 1 adet ok ucu, 300 adet bronz sikke, 490 adet gümüş sikke, Roma dönemine ait 5 adet bronz ve Antik Yunan dönemine ait 7 adet sikke ele geçirildi.

İzmir polisinin İzmir’in Hatay semtinde ikamet eden Işıkçı’nın evinde yaptığı aramada ise, çeşitli dönemlere ait tarihi eserler ele geçirildi. Evde yapılan aramada 38 adet gümüş sikke, 1 adet gümüş İskender başı, 15 adet Osmanlı dönemine ait sikke, 1 adet Osmanlı mührü, 2 adet yüzük mühür ve 1 adet üzerinde resim bulunan bir madalyon ele geçirildi.

Aliağa ve İzmir polisi soruşturmayı derinleştirerek tarihi eser kaçakçılığının diğer bağlantılarına ulaşmaya çalışırken, Aliağa’da yakalanan Erdem Işıkçı’nın ilk ifadesinin ardından bugün öğleden sonra Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edileceği öğrenildi. Aliağa’da otomobilden çıkan sikke ve tarihi eserler ise sahte olup olmadığının tespiti için İzmir Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü’ne gönderildi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2005 Pazartesi 14:34:11
Güncelleme :4 Nisan 2005 Pazartesi 14:37:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?