18
Mayıs
2024
Cumartesi
ALİAĞA - İZMİR

Ticaret odasından ithalat ihracat kursu

Aliağa Ticaret Odası tarafından 26 Mayıs-4 Haziran tarihleri arasında ücretsiz ihracat-ithalat eğitim programı düzenleneceği bildirildi.

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, yaptığı açıklamada, konusunda uzman eğitimciler tarafından verilecek ithalat-ihracat eğitiminin son yıllarda ihracat üssü haline gelen Aliağa İlçesi’nde nitelikli eleman yetişmesini sağlayacağını ifade etti.

26-27-28 Mayıs ile 2-3-4 Haziran 2005 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan eğitim programının tüm katılımcılara ücretsiz olacağını ifade eden Saka, "Aliağa, İzmir’in adeta ihracat üssü durumunda. İlçemizin demir-çelik, petro kimya, kağıt, gübre, gemi söküm sanayi sektörlerinin yanı sıra enerji depolama ve dağıtım merkezi durumunda olması, ihracat ve ithalat mevzuatı konusunda deneyimli ve eğitimli insan gücüne gereksinim duyulmasına neden olmaktadır. Yurtdışı pazarlara açılmak, ihracata yönelmek ya da ihracatını arttırmak isteyen her firmayı, çalıştığı işyerinde farklılık yaratmak isteyen her yöneticiyi, dış ticareti kariyer olarak düşünen her genci, odamız tarafından gerçekleştirilecek eğitim programına davet ediyorum. Aliağa’da ticaretin gelişmesi, istihdam olanaklarının artması ve ilçemizdeki işsizliğin azalması konusunda bu eğitim programlarının önemli çözümler getirdiğini düşünüyoruz" dedi.

Adnan Saka, dış ticaret konusunun tüm boyutlarıyla ele alınacak eğitim programında dış ticaret rejimi, kambiyo rejimi, ihracat-ithalatta yükleme belgeleri, teslim ve ödeme şekilleri, ihracat-ithalat uygulama örnekleri, ihracat ve ithalatın finansmanı, standartlar, gümrük, yabancı sermaye, proje yönetimi konularında mevzuat ve uygulama bilgileri, dış ticarette pazarlama ve fuarlar konularında konusunda uzman üniversite öğretim üyelerince eğitim verileceğini kaydetti.

Saka, eğitim programına katılmak isteyenlerin en geç 10 Mayıs 2005 Salı günü saat 17.00’ye kadar 0232 616 41 51 nolu telefonla müracaatta bulunarak, Aliağa Ticaret Odası’na ön başvuru yapmalarının gerektiğini vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2005 Perşembe 16:35:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?