26
Mayıs
2024
Pazar
ALİAĞA - İZMİR

Tiyatro severler salona sığmadı

Aliağa Belediye Tiyatrosu (ALBET) tarafından sahnelenen "Ah Şu Gençler" adlı tiyatro oyununa ilgi büyük oldu. Tüprai Halk Eğitim Merkezi'nde sahnelenen oyunu izlemeye gelen Aliağalılar salonu tıklım tıklım doldurdu.

"Şu Çılgın Türkler" adlı kitabın yazarı Turgut Özakman tarafından kaleme alınan ve Demet Saka tarafından yönetilen "Ah Şu Gençler" isimli oyunu izleyenler hoş vakit geçirdi.

Aliağa Belediye Tiyatrosu yönetmeni Demet Saka, oyunun iki perdeden oluşan bir kabare olduğunu belirterek; "Oyunun ilk perdesinde anne babaların gençlere bakışını anlattık, ikinci perde de ise kendimizi eleştirdik. Oyun komedi olduğu için zaman aşımı göz önüne alınarak güncellenmesi gerekiyor. Bizde oyunun içeriğini hiç bozmadan biraz modernize ettik. Aliağalıların ilgisi de bizi oldukça mutlu etti" şeklinde konuştu.

Aliağa Belediyesi Konservatuar Müdürü Cengiz Savaş ise, "Aliağa Belediyesi olarak gerçekleştirdiğimiz kurslarda başarılı olduk. Diploma verebilecek kapasitede eğitim veriyoruz. Gençlerin birbirleriyle ve yetişkinlerle olan ilişkilerindeki temel çatışmaların bir kabare tiyatrosu üslubu içinde biçimlendirildiği bu oyuna da Aliağalıların ilgisi son derece mutluluk verici" dedi.

Oyun sonunda Belediye Meclis Üyesi ve Başkan Yardımcısı Aysun Laçinel Bölat tarafından oyunun yönetmeni Demet Saka'ya çiçek ve plaket takdim edildi. Oyunu; Garnizon Komutanı Binbaşı Osman Miran, Tapu Müdürü Salim Aksoy, Belediye Meclis Üyeleri Mustafa Özkurt ve Aysun Laçinel Bölat ile çok sayıda tiyatro sever izledi.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2009 Cumartesi 12:45:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?