19
Mayıs
2024
Pazar
ALİAĞA - İZMİR

TOKİ evleri suya kavuşuyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa'daki 1 No'lu Gecekondu Önlem Bölgesi'ne içme suyu alt yapısı götürebilmek üzere çalışmalara başladı. Bölgede 2,5 ay içinde 5.5 kilometrelik hat döşenecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ilçe ve beldelerde başlattığı yatırım seferberliği sürüyor. Pek çok yerleşim yerinde asbestli içme suyu şebekeleri sağlıklı borularla yenileniyor, eski kanallar değiştiriliyor, yeni imara açılan bölgelere kanal ve içme suyu alt yapı hizmeti veriliyor. Aliağa'da yeni yapıların ve TOKİ evlerinin bulunduğu 1 No'lu Gecekondu Önleme Bölgesi de İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarıyla suya ve kanala kavuşuyor. Yerleşim alanındaki yollar imara açıldıktan sonra çalışmalara başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, TOKİ evlerinin bulunduğu alanın bir bölümünde kanal imalatlarını tamamladı.

Bölgede içme suyu şebekesi döşemek için ihaleye çıkan Büyükşehir Belediyesi, 244 bin 259 TL'lik yatırımla toplam 5.5 kilometrelik içme suyu şebekesi döşenecek. Zafer Caddesi, Dokuz Eylül, Onur Caddesi ve bağlı sokaklarında yürütülecek çalışmalar 2.5 ayda tamamlanacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1 No'lu Gecekondu Önlem Bölgesi'nde çalışmalarını etap etap sürdürerek bu bölgenin içme suyu ve kanal alt yapı ihtiyacını karşılamış olacak.

iha
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2009 Pazartesi 10:50:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?