19
Mayıs
2024
Pazar
ALİAĞA - İZMİR

Trafik eğitimi aldılar

Aliağa Belediyesi Tarafından yaptırılan Trafik Çocuk Eğitim Parkı'nda eğitim ve öğrenimini başarıyla tamamlayan 140 öğrenciye başarı ve sürücü belgeleri törenle verildi. 1 Temmuz ve 25 Ağustos tarihleri arasında Trafik polisi İsmail Hakkı Ergün'ün öğretmenliğinde Aliağa Belediyesi Çocuk Trafik Okulu'na devam eden öğrenciler, Trafik bilgisi, ilk yardım, bisiklet binme kuralları ve emniyet kemerinin önemi gibi konularda ders aldı.


Eğitim be öğretim sonunda Çocuk trafik okulunu başarı ile bitiren öğrencilere trafik eğitim parkurunda geçerli olacak sürücü belgesi ile birlikte başarı belgesi verildi. Törene Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu başta olmak üzere Cumhuriyet Savcıları, Osman Bağlar, Ali Ulvi Yılmaz ve Oğuzhan Atamtürk Uyar, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Selvi ve Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Ayhan Saygılı da katıldı. Öğrencilere belgelerini takdim eden Kaymakam Emir Osman Bulgurlu tüm öğrencilerle tek tek fotoğraf çektirdi. Törende çalışmalar hakkında Kaymakam Bulgurlu'ya bilgi veren Trafik Polisi İsmail Hakkı Ergün, Trafik eğitim parkı açıldığı günden bu yana Aliağa'da çocukların karıştığı trafik kazası yaşanmadığına dikkat çekti. Polis memuru Ergün, bugünün çocuklarının yarının yayaları ve sürücüleri olacağından hareketle trafik terörüne ancak çocukların eğitilmesi ile dur denebileceğini söyledi. Ergün, "(Ağaç yaşken eğilir) diye bir atasözümüz var. Trafik kazalarının önlenmesi amacıyla, trafikte dört temel kural var. Bunların en önemlisi olan eğitim konusu çocuklarımıza daha şimdiden verilmeli. Çocuklarımızı bu yaşlarda eğiterek trafik kazalarının önüne geçebilir, can ve mal kayıplarını azaltabiliriz" diye konuştu.


CEZA YAZMAK YETERLİ DEĞİL
Trafik kazalarını önlemek için ceza yazmanın tek başına yeterli olmadığının altını çizen Ergün, "Denetimler sadece trafik kazalarının yüzde 5'ini önlemektedir. Trafik kazalarını azaltmak için trafik eğitimine ağırlık verilmelidir. Avrupa'da çocuklar daha küçük yaşta trafik bilgisi eğitimi alıyor. Çocuklarda bu sayede bir trafik kültürü gelişiyor. Biz de belediyemizin sağladığı bu imkanla Aliağa'da bu örneği sergilemeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.


EHLİYET ALDILAR
Aliağa Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Okulunda Eğitim gören öğrencilere trafik eğitim parkurunda kullanmak şartıyla sürücü belgesi verdiklerini ifade eden Ergün, "Akülü araba ve bisiklet sınıfına ait araçları burada arkadaşlarımız belgeli olarak kullanacak. Eğitim parkurunda bulunan çocuk trafik polislerimiz ise araç kullanan arkadaşlarını denetleyerek, kurallara uymayanlara ceza kesecek. Örneğin kırmızı ışıkta geçen bir arkadaşımız 5 dk süreyle aracına binemeyecek ve sürücü belgesinden 5 ceza puanı düşülecek. Ehliyetinde aynı ebeveynlerinde olduğu gibi 100 ceza puanı olacak. Bu sayede ceza alması durumunda başına geleceklerden haberdar olan çocuk anne ve babasını da sıkça uyaracak" dedi.


ÇOCUKLAR SEVDİ
Trafik Çocuk Eğitim Parkı'nı Aliağalılara kazandırmaktan mutlu olduklarını ifade eden Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya'da, bu alanın daha önce sadece oyun parkı olduğunu belirterek "Biz bu alanı tekrar düzenleyerek eğitim alanı haline getirdik. Yaklaşık 200 bin YTL para harcayarak 2918 sayılı Karayolları Kanuna istinaden çıkarılan ve resmi gazetede yayınlanan çocuk trafik eğitim parkları yönetmeliğine uygun olarak alanı düzenledik. Burası eğlence merkezinden ziyade eğitim merkezi haline geldi. Çocuklarımız okulda aldıkları trafik eğitimini burada uygulamalı olarak görebiliyorlar" diye konuştu.


Aliağa Belediyesi tarafından yaptırılan 2000 metrekarelik alanda 58 metrekarelik prefabrik bir okul da bulunuyor. Trafik Okulunda ders alan çocuklar daha sonra eğitim alanında bulunan akülü arabalar ve bisikletlerle uygulamalı olarak eğitim görüyor. Merkezin açılışını geçtiğimiz Mayıs ayı içinde İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç yapmıştı.

iha
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 13:51:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakan IP: 85.107.27.xxx Tarih : 4.09.2008 19:45:57

helal size allah sizden razı olsun