31
Mayıs
2024
Cuma
ALİAĞA - İZMİR

Tüpraş, çevre haftasını kutladı

Tüpraş İzmir Rafinerisi çevre haftası nedeniyle her yıl düzenlediği yemekli toplantıda çevreye en duyarlı üniteleri ödüllendirdi.

Tüpraş'ın İzmir'in Aliağa İlçesi'nde kurulu tesislerinde düzenlenen toplantıda Emniyet ve Çevre Haftası yemeği ve ödül töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan Rafineri Müdürü Mesut İlter, hedeflerinin bu konuda gerçekten en iyisi ve uluslar arası standartlarda örnek olmak olduğunu belirtti. İlter; "Sağlık, emniyet ve çevre konusu bizim için en öncelikli konudur.

İki yıldır rafinerimizde değişimler hızla sürerken en yoğun çabayı bu konuda gösteriyoruz. 2007 yılında kaza sıklık oranı hedefimizi 4,75 olarak gerçekleştirdik, 2012 yılında ise hedefimizi 2,5 olarak koyuyoruz. 2008 yılında kaza sıklık oranına müteahhit çalışanlarını da dahil edip hedefimizi 5,5 olarak koyduk, ancak Mayıs ayı sonuna kadar müteahhit personelinin yaptığı iş kazası dahil toplam 15 iş kazası olmuş ve kaza sıklık oranımız 4,8 olarak gerçekleşmiştir. Bu kaza sıklık oranı geçen yıl elde ettiğimiz sonucun üç katı olup hepimizin bu konuda daha fazla hassasiyet göstermesi gerekmektedir" diyerek kontroller ve denetimlerin sıklaşmasını istedi.Tören sonunda, her yıl iş emniyeti, temizlik ve düzen kontrolları standardı gereği heyet tarafından ünitelerde yapılan kontrollerde bu yıl ünitelerin daha temiz ve düzenli olduklarının görüldüğü açıklandı.

..
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2008 Cuma 10:23:18
Güncelleme :6 Haziran 2008 Cuma 10:31:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?