18
Mayıs
2024
Cumartesi
ALİAĞA - İZMİR

TÜPRAŞ'ta işçiler içeri alınmadı

TÜPRAŞ’ta taşeron olarak faaliyet gösteren LGE&C şirketi işçileri, çarşamba sabahı şantiye sahasına alınmadı.

TÜPRAŞ İzmir Rafinerisi’nde inşaat-montajı süren DHP ünitesinde çalışan ve 3 aydır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle 22 ve 28 Şubat tarihlerinde iş bırakma eylemi yapan 841 işçi, sabah şantiye sahasına sokulmadı.

İşçilere destek olmak ve sorunu çözmek için görüşmelerde bulunmak amacıyla TÜPRAŞ’a gelen Petrol İş Aliağa Şube Başkanı İbrahim Doğangül ve şube yöneticileri, taşeron firma ve TÜPRAŞ yetkilileriyle görüştü.

Doğangül, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, TÜPRAŞ yetkililerinin taşeron Güriş firması hak ediş getirmediği için işçilerin maaşlarının ödenmediğini söylediğini belirtti.

İşçilerin mağdur edildiğini ifade eden Doğangül, "İşçi kardeşlerimize destek için buradayız. Bu sorun, zaten özelleştirme yüzünden huzuru kaçmış olan TÜPRAŞ emekçisinin moralini daha da bozuyor. Petrol İş olarak elimizden geleni yapacağız. Burada en önemli şey, işçinin psikolojisini bozacak işler felakete yol açabilir. Burada benzin ürettiğimiz unutulmamalıdır" dedi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Güriş Şantiye Sorumlusu Mustafa Kırtay ise, "Yabancı ortakla proje dışı yapılan ek işlerde uyuşmazlığa düştük. Görüşmelerimiz devam ediyor. Bu sorunu çözeceğiz. Çünkü işin 21 Şubat’ta teslim edilmesi gerekiyordu. Bitiremediğimiz için cezalı duruma düştük. Bu iş bizim için prestij meselesi. Kimse merak etmesin, görüşmeler sonucunda herkesin alacağı ödenecek" diye konuştu.

İşçilerden Alaattin Baş ve Ayhan Yılmaz, "Üç aylık maaşlarımız ödenmiyor. Aralıktan beri maaş alamıyoruz. Zaten bir ay da geriden geliyordu. Perişan olduk. Elektriklerimiz, telefonlarımız kesiliyor. Herkes birbirini suçluyor, biz mağdur olduk. Paramızı istiyoruz. Artık dayanacak gücümüz kalmadı, bıçak kemiğe dayandı. TÜPRAŞ şantiye kapısında düne kadar ’Taşerondan maaş alamazsanız garantisi benim. TÜPRAŞ’ yazıyordu. Tabela dün sökülüp kaldırılmış" şeklinde konuştular.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2005 Çarşamba 15:35:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?