26
Mayıs
2024
Pazar
ALİAĞA - İZMİR

Türkiye'nin gururu oldular

İsveç'in Trelleborg şehrinde 14-15 Şubat tarihleri arasında yapılan Trelleborg Open Avrupa Tekvando Şampiyonası'na katılan tek Türk takımı olan ve 1 altın, 2 gümüş madalya kazanan Aliağa Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları yurda döndü. İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na gelen sporcuları, kulüp yöneticileri ve aileleri karşıladı.

Avrupa Takvando Federasyonu A Klas turnuvası olan Trelleborg Open Avrupa Tekvando Şampiyonası'na 32 ülkeden 132 kulüp ve milli takım toplam 868 sporcu ile katıldı. Sadece uluslararası hakemlerin görev yapabildiği turnuvaya Aliağa Gençlik ve Spor kulübü toplam 5 sporcu ile katıldı. Turnuvada Aliağa Gençlik ve spor kulübünü temsilen; uluslararası hakem ve uluslararası antrenör Özkan Akar, Eda Öztürk, Esra Ayyıldız, Tahsin Keçeci, Furkan Kerim Doğdu ve Özgür Baydar katıldı.

Sporculardan, Eda Öztürk kategorisinde şampiyon olurken, Furkan Kerim Doğdu ve Esra Ayyıldız kategorilerinde ikinci oldular. Turnuvadaki tek Türk takımı olan Aliağa Gençlik ve Spor Kulübü 5 sporcu ile katıldığı turnuvadan bir altın ve iki gümüş madalya kazanarak büyük bir başarı elde etti.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda kulüp yöneticisi Sebahattin Orhan, Nazım Bilgili ve aileleri tarafından karşılanan tekvandocular için bugün Aliağa Demokrasi Meydanı'nda bir karşılama töreni düzenlenerek Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya tarafından ödüllendirilecekleri bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2009 Çarşamba 12:03:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?