18
Mayıs
2024
Cumartesi
ALİAĞA - İZMİR

Umut tacirleri doymak bilmiyor

Aliağa'dan Yunanistan’a ait adalara geçmeye çalıştığı bildirilen yabancı uyruklu 5 kişi, Sahil Güvenlik Botu tarafından yakalandı.

Yakalananlardan 3’ünün Irak, 2’sinin ise İran uyruklu olduğu öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, üç gün önce Aliağa’ya gelen mülteciler, ismini bilmedikleri biriyle buluşarak, Midilli’ye gitmek üzere anlaştı. "Sizi Midilli Adası’na götüreceğim" diyerek adam başı 1000 dolar alan kimliği belirsiz bir kişiye ait olduğu sanılan fiber kıçtan motorlu tekneye binen 5 kişi, Midilli Adası yerine Çandarlı Körfezi’ndeki İkiz Adalar’a bırakıldı. 5 mülteci, aldatıldıklarını sabah olunca fark ederken, 3 gün boyunca İkiz Adalar’da aç ve susuz mahsur kaldı. Mülteciler çareyi, ada yakınlarından geçen balıkçılardan yardım istemekte bulurken, balıkçıların ihbarı üzerine gelen Sahil Güvenlik Botu tarafından kurtarıldılar. 3’ü Irak, 2’si İran uyruklu olduğu belirlenen biri kadın 5 mülteci, daha sonra Dikili İlçesi’nde jandarmaya teslim edildi.

Jandarma tarafından yapılan sorgulama sonucu, yakalanan kaçakların Irak uyruklu Kemal Abdülrahim(35), Sahra Ahmet (30-kadın), Azad Ahmet (28) ile İran uyruklu Muhammet Ahmet Zari (20) ve Methi Rıza Arif (39) olduğu belirlendi.

Yakalanan yabancı uyruklu 5 kişinin sınır dışı edileceği bildirilirken, onları İkiz Adalar’a bırakan tekne ile sahibinin bulunması için çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2005 Cumartesi 11:45:51
Güncelleme :30 Nisan 2005 Cumartesi 12:03:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?