19
Mayıs
2024
Pazar
ALİAĞA - İZMİR

Üretmeye engel yok

İzmir'in Aliağa ilçesinde kurulu bulunan Aliağa Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tüpraş İzmir Rafinerisi tarafından yürütülen proje ile Aliağa Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi açılarak engelliler için bir eğitim yuvası kazandırıldı.


Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu öncülüğünde başlatılan çalışma sonucunda Aliağa'ya bağlı Çaltılıdere Köyü'nde bulunan İlköğretim Okulu onarılarak engelli öğrencilere tahsis edildi. Kaymakam Bulgurlu Başkanlığında Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tüpraş İzmir Rafinerisi'nin katkılarıyla yürütülen çalışmada, Tüpraş yaklaşık 100 bin lira harcayarak ilköğretim okulunun tamiratını gerçekleştirdi. Tüpraş İzmir Rafinerisi Müdürü Mesut İlter, kurum olarak eğitime her zaman katkı koyduklarını belirterek; "Eğitime olan katkımız kurum olarak her zaman devam ediyor. Bize talep geldiğinde hiç düşünmeden evet dedik. Proje müdürlüğümüz bir çalışma yaparak gerekli süreci başlattı ve okulu hazır hale getirdik" dedi.


Engelli vatandaşlar için daha önce de bir proje geliştirdiğini ve Cumhurbaşkanı Ahmet Nejdet Sezer tarafından ödüle layık görüldüğünü hatırlatan Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu; "Geçmişte Çaltılıdere Köyü'nde engelli köyü yapmak istedik ve bir proje hazırladık bu proje zamanın Cumhurbaşkanı Ahmet Nejdet Sezer tarafından ödüle layık görüldü ancak bölgenin Sit alanı olması sebebiyle bu proje gerçekleşmedi. Şimdi bu yeni projemizde, engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırmak için, onların da üretim de yer almaları için çalışıyoruz. Bu proje sayesinde engelli vatandaşlarımız usta öğreticilerle çalışıp hastanede ve okullarda kullanılmak üzere galoş üretecekler. Rehberlik Araştırma Merkezimizin de bu projede büyük katkısı var" dedi. İlk etapta on beş öğrencinin devam etmeye başladığı Eğitim Uygulama ve İş Eğitim Merkezi'nde kurs gören engelli öğrenciler tarafından üretilecek olan galoşların hastanelerde ve okullarda kullanılmasının düşünüldüğü öğrenilirken, merkezin Engelliler Günü olan 3 Aralık 2008 Çarşamba günü açılacağı belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 12:02:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?