26
Mayıs
2024
Pazar
ALİAĞA - İZMİR

Yalı Mahallesi'ne kadın muhtar adayı

İzmir'in Aliağa İlçesi'nde bulunan Yalı Mahallesi muhtar adayı Rabia Yıldırım(40) yönetimde kadınların daha fazla söz sahibi olması gerektiğini açıkladı.

Onsekiz yıldır Yalı Mahallesi'nde ikamet ettiğini ve mahallenin sorunlarını yakından takip ettiğini belirten Rabia Yıldırım; "Aliağa'da dört dönemdir görev yapan tek kadın muhtar Yeni Mahalle Muhtarı Selma Orhan. Yaptığı çalışmalarla göstermiştir ki, kadınlar yönetimde daha fazla yer almalıdır. Aliağa'nın en lüks konutlarının bulunduğu ancak en fazla yatırıma ihtiyaç bulunan mahallesi Yalı Mahallesidir. Mahallemizde sadece alt yapı sorunları değil, çocuklarımızın rahat oyun oynayabileceği park alanları, kadınlarımızın bir araya gelebileceği kafeteryalar, ekmek büfesi ve alışveriş merkezi en büyük eksiklerimizdir. Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya bu bölgede kavşak düzenlemesi yaptı bazı bölgeler ışıklandırıldı ancak bunlar yeterli değil. Ben mahalle halkı başta olmak üzere belediye ve kaymakamlıkla işbirliği içinde projelerimi hayata geçirmek için mücadele edeceğim" dedi.

Mahalle halkının isteklerini göz önüne alarak çalışmalar yapacağının altını çizen iki çocuk annesi Rabia Yıldırım; "Mahallemiz Aliağa'nın biraz dışında kalıyor ve bu bölgede bir ilköğretim okulu bulunmamakta. Bu sıkıntının çözülmesi için gerekli yerlerle görüşüp bir ilköğretim okulu yapılması için girişimlerde bulunacağım. Hemen hemen her meslek grubundan muhtar azaları tespit ettik, el birliği ile mahallemizin sorunlarını çözeceğiz" diyerek yönetime talip olduğunu açıkladı.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2009 Cumartesi 14:11:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?